Continua descontrolat el foc a la Mariola

  • L'arribada del vent de ponent complicarà les tasques d'extinció

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.07.2012 - 10:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest matí han tornat els mitjans aeris a treballar en el foc que crema la serra de Mariola, a hores d’ara una vintena. Hi ha també els 200 efectius terrestres que ho han fet tota la nit.

Dues-centes persones han hagut de ser desallotjades a causa dels incendis que afecten la Serra de Mariola, i que cremen des de la vesprada de dijous. Quinze veïns de masos de les Cases de Vilaplana i 40 persones del centre ocupacional de Gormaget ho van ser per la vesprada. Més tard, es van desallotjar un centenar de persones del càmping de la Font de Mariola i 50 més d’un campament pròxim, a més d’altres de la primera fila de cases de la urbanització del Pinatell de Bocairent.

El foc es va declarar poc després de les tres de la vesprada al paratge del Mas de la Cova, a Cocentaina, i en les labors d’extinció de l’incendi hi van estar treballant 18 mitjans aeris –dotze avions i sis helicòpters–, tres dels quals del Ministeri de Medi Ambient espanyol; 13 brigades i vuit vehicles autobomba, així com tretze vehicles terrestres més dels bombers, segons va detallar el servei d’emergències 112 de la Generalitat valenciana.

A aquest incendi, se li’n va sumar un altre declarat a Banyeres de Mariola poc abans de les nou de la nit, i un tercer, tamé a Banyeres, passada la mitjanit. Aquests de Banyeres ja estan controlats.

Un problema afegit és que les previsions meteorològiques anuncien per a divendres vent de ponent i altes temperatures, cosa que complicarà els treballs d’extinció. De moment els termes municipals afectats són els d’Alcoi, Banyeres de Mariola, Cocentaina i Bocairent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any