L’ex-conseller Ausàs, acusat d’haver facilitat el magatzem per al tabac de contraban

  • Hi ha sis arrestats més · Cinc són veïns de la Seu d'Urgell

VilaWeb
Redacció
13.07.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els mossos d’esquadra van detenir abans-d’ahir l’ex-conseller de Governació d’ERC, Jordi Ausàs, en una operació a la Seu d’Urgell contra el contraban de tabac d’Andorra. També hi ha sis detinguts més que sembla que formaven un grup especialitzat en el contraban i a distribuir tabac. Un dels detinguts és un guàrdia civil. Ausàs és acusat, sobretot, d’haver deixat un immoble per a emmagatzemar-hi el tabac de contraban. Des que va començar la investigació de la policia, al mes de maig, sembla que han introduït al país tabac per valor de 300.000 euros.

Segons fonts de la investigació consultades per Europa Press, Ausàs participava activament en les operacions i fins i tot emmagatzemava tabac a casa seva. Els agents de la investigació haurien vist l’ex-conseller com prenia part directament en algunes operacions, com ara fer intercanvis en un garatge.

Ausàs fou detingut per ordre del Jutjat d’Instrucció número 1 de la capital de l’Alt Urgell amb sis presumptes implicats, però no es descarta que hi hagi més detencions. La policia va escorcollar ahir dos domicilis, un bar i un garatge de la Seu d’Urgell. Els arrestats passaran a disposició judicial ben aviat.

Els altres arrestats són Marta D.G., de 47 anys; Julián G.M., de 55; José Félix T.A., de 31; Antoni R.E., de 52; María Dolores P.M., de 55, tots veïns de La Seu d’Urgell, i Maria Teresa F.G., de 28, amb domicili a Àlaba, ha informat la policia catalana en un comunicat.     

Consternació a ERC

Esquerra Republicana de Catalunya ha expressat la seva consternació per la detenció d’Ausàs i ha demanat que es respectés la presumpció d’innocència i que s’aclarissin els fets ‘com més aviat millor’. Segons ERC, ‘fins on era coneguda la seva actuació dins Esquerra, el comportament d’Ausàs ha estat digne’.

Jordi Ausàs i Coll va ingressar a ERC el 1986, va ser batlle de la Seu d’Urgell entre el 2004 i el 2008, i va substituir Joan Puigcercós a la Conselleria de Governació i Administracions Públiques el 2008.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any