Mireia Mollà: ‘Els incomoda el debat i els molesta la nostra presència’

  • Cotino ha expulsat la diputada de Compromís de les Corts per haver dit a Castellano que mentia

VilaWeb
Pere Cardús i Cardellach
12.07.2012 - 20:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de les Corts Valencianes, Juan Cotino, ha expulsat la diputada de Compromís Mireia Mollà del ple de les Corts durant el debat sobre els incendis d’Andilla i de Cortes de Pallars. Mollà havia dit al conseller de Governació, Serafín Castellano, que mentia quan ha acusat Compromís d’haver demanat que es retallés la dotació econòmica de la prevenció d’incendis. Per saber què ha passat, hem entrevistat Mollà, que diu que Cotino és una persona que perd els nervis i no és un bon president.

–Per què us ha expulsat el president Cotino?
–[Riu] Serafin Castellano explicava la qüestió dels incendis i ha eixit amb un argument totalment fals: que Compromís havia demanat que es destinaren quatre milions d’euros a societats musicals, en detriment de les partides de prevenció d’incendis. Això és una falsedat absoluta. Jo m’encarregue del pressupost i de revisar les esmenes, i això que ha dit és mentida. I he insistit des del meu lloc que mentia. Cotino m’ha cridat dues vegades a l’ordre, jo he callat, però després ha volgut que jo retirara l’insult al senyor Castellano. Li he dit que jo no l’havia insultat de cap manera. I com que no he volgut retirar aquest suposat insult, m’ha expulsat.

–L’heu tractat de mentider?
–No l’he tractat de mentider, sinó que mentia. És cert que, la mentida, la diu el mentider. Jo era fora de micròfon i les meues paraules no han estat registrades per cap diari de sessions. Però no l’he insultat en cap moment. Si el conseller adduïx arguments falsos, la paraula per a dir això és ‘mentida’. Dir que una cosa és mentida o que algú mentix en política forma part del discurs i del debat.

–No és la primera vegada que expulsen diputats de Compromís…
–No. A Mònica Oltra, l’expulsà per la qüestió de les samarretes. A mi, és la primera vegada que m’expulsen. Estic gairebé convençuda que és la meua primera vegada, i per una cosa ben ridícula. És una persecució. No hi ha més explicació. Hui han buscat una justificació i han trobat aqueixa. S’ha vist clar quan Cotino ha insistit que jo retirara un insult que no he dit. El PP utilitza el reglament i les Corts per fer-nos callar. M’han explicat que després de la meua expulsió Castellano ha dit al diputat Lluís Turró que mentia. Però Castellano no ha rebut cap sanció de Cotino per haver dit exactament la mateixa cosa que he dit jo.

–Estan nerviosos?
–I tant. Hi ha dues coses que els molesten. Per una banda, el debat que es feia i que és incòmode per a ells, perquè són conscients de les responsabilitats que tenen en la magnitud dels incendis. De fet, no és la primera vegada que els ho diem. Jo m’encarregava del medi en l’última legislatura i els vaig advertir moltes vegades que rebaixaven la dotació econòmica de la prevenció d’incendis i que això era perillós. Però, per una altra banda, la raó de fons és que els molesta la nostra presència. Els resultem molestos. Especialment a Cotino, que és una persona que perd els nervis i no és un bon president. Els debats se li escapen de les mans.

–A més, volen reduir els diputats de la cambra…
–Això són cortines de fum per a no parlar d’unes altres coses. Perquè és prou evident que això, ni la reducció de regidors, no ens ajudarà a sortir de la crisi perquè, a més, no ho posaran en pràctica. Els mals econòmics que tenim són molt més importants que no deu diputats més o menys. De fet, en el nou estatut es va canviar el nombre de diputats, que va passar de 89 a 99, perquè així es facilitava millor la democràcia, la pluralitat i la representativitat territorial. Si ara volen reduir-los és que volen menys democràcia, menys pluralitat i menys territori. Però no deixen de ser mesures per a tapar el debat de fons i les veritables necessitats del país. També és una manera d’estendre la imatge dels polítics, sense distinció, com un problema de la societat. Així proven de no ser ells els únics que queden retratats.

Notícia i vídeo relacionats: Tota l’oposició abandona les Corts per l’expulsió de Mònica Oltra (15.2.12)


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any