Desallotjades la Font de Mariola i la urbanització del Pinatell de Bocairent

  • El foc s'acosta a Bocairent entre el Serafí i la Foia Ampla

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.07.2012 - 20:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quinze veïns de masos de les Cases de Vilaplana els han desallotjats també a causa del incendi declarat aquesta vesprada a Cocentaina i que s’ha estés al terme d’Alcoi. Se sumen així a les 40 desallotjades d’un centre ocupacional per a persones discapacitades, com a mesura de precaució.

El foc s’ha declarat poc després de les 15.00 h al paratge del Mas de la Cova, a Cocentaina, i en les labors d’extinció de l’incendi, que s’ha iniciat per causes que es desconeixen, intervenen 18 mitjans aeris –dotze avions i sis helicòpters–, tres dels quals del Ministeri de Medi Ambient espanyol; 13 brigades i vuit vehicles autobomba, així com tretze vehicles terrestres més dels bombers, segons ha detallat el servei d’emergències 112 de la Generalitat valenciana.

A més, segons ha publicat el 112 autonòmic en el seu compte de twitter, el Ministeri d’Agricultura ha declarat el nivell 2 pel que fa a aquest incendi forestal.

Al terme de Bocairent han desallotjat també el càmping de la Font de Mariola i la urbanització del Pinatell, i vigilen el foc que es troba ara entre el Serafí i la Foia ampla, un terreny de molt mal accessibilitat per a les brigades forestals i on només poden actuar els mitjans aeris. Això és preocupant perquè s’acosta la nit i aquests no poden treballar.

Un problema afegit és que les previsions meteorològiques anuncien per a demà vent de ponent i altes temperatures, cosa que complicarà els treballs d’extinció.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any