Encadenades a la misèria

  • Tres membres de la PAHC Sabadell s’encadenen dins d’una oficina del Banc Santander per exigir la Dació en Pagament per una família

VilaWeb
VilaWeb
Clàudia Martí
12.07.2012 - 19:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Mig centenar de persones convocades per la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell han irromput aquest matí a l’oficina de la Rambla del Banc Santander per reclamar a l’entitat la dació en pagament per a la família de la Conchi i el Vicente. Tres d’elles s’han encadenat a dins fins que,  passades més de dues hores, una dotació dels Mossos d’Esquadra ha aconseguit tallar les cadenes.

La família afectada complia avui 28 dies plantada davant l’oficina per exigir la Dació en Pagament, després que l’entitat els l’hagués denegat en nombroses ocasions, sovint, tal i com denuncien, amb ‘actituts arrogants i prepotents’ per part dels representants del Banc de Santander. Aquest matí, unes cinquanta persones han irromput dins l’oficina, i mentre tres d’elles s’hi encadenaven, la resta omplia el terra de l’entitat de la seva publicitat estripada, enganxava adhesius i proferia crits per exigir la Dació entre l’estupefacció del director i la resta de personal bancari. Mentrestant, al carrer, cada cop més gent s’afegia a la protesta mentre s’entonaven càntics anticapitalistes.

Una hora i mitja després, agents de paisà dels Mossos d’Esquadra, i més tard, diverses patrulles, han arribat a l’entitat per intentar posar fi a la protesta, amenaçant, segons han explicat representants de la plataforma, de fer actuar a les forces d’antiavalots i ‘fotre hòsties a tothom’. Finalment agents dels propis Mossos han tallat les cadenes de les tres persones encadenades i la PAHC ha abandonat l’interior de l’oficina amb la condició que el director es reunís de nou amb les persones afectades. Les persones que s’havien encadenat han estat rebudes al carrer amb crits d’’aquests són els nostres herois’ i ‘la solidaritat, la nostra millor arma’.

Dónen una setmana per rebre una resposta positiva

En finalitzar la reunió mantinguda entre la família afectada, representants de la PAHC i el director de la sucursal, la plataforma ha anunciat que han tornat a exigir la Dació en Pagament total per a la família i que han donat a l’entitat un termini màxim d’una setmana per donar una resposta que satisfaci les seves demandes. En cas contrari, ja han anunciat que seguiran amb les mobilitzacions en contra de l’entitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any