‘Lluitarem amb totes les nostres forces en defensa de la nostra gent’

  • Pilar Díaz, una de les promotores del col·lectiu sabadellenc dels 'Iaioflautes' explica, en una carta senzilla i clara, la necessitat d'organització de la gent gran des de la perspectiva personal d'una trajectòria de vida plena de lluita i amb la mirada posada a defensar els drets conquerits les últimes dècades

VilaWeb
Redacció
10.07.2012 - 15:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sóc una dona que va viure una època on res estava fet, on tampoc hi havia espai en el marc social per a les dones. Per això, va sorgir amb tanta força el moviment feminista. Les dones vam lluitar pels nostres drets. Recordo com jo, particularment, havia de demanar permís i la signatura del meu marit per treure’m el carnet de conduir, per posar un exemple. Els grups de dones vam estar lluitant juntament amb les AAVV pels barris o per l’escola d’adults (jo vaig estudiar de gran i encara no he acabat). Vam lluitar per les escoles bressols, per la planificació familiar, pel divorci, per l’avortament lliure i gratuït i un llarg etc.

La meva generació sap tot el que ens ha costat el que tenim i ara veiem amb total estupefacció com ho estem perdent a velocitats que mai a la vida hauríem pogut imaginar. Per això, quan l’any passat va sorgir el 15M, em vaig apropar per a conèixer el què deien els joves indignats, i és clar, parlaven de tot el que jo també considerava: ens estant estafant, enganyant i desmantellant l’Estat de Benestar des dels poders polítics. No podem permetre que torni un altre cop el què teniem abans: que només puguin estudiar els joves rics, per exemple. S’han perdut moltes intel·ligències per culpa d’això. No podem permetre que existeixi un servei de sanitat per rics i un altre pels pobres o que la gent gran no pugui accedir als medicaments per manca de diners.

També observo amb molta indignació que aquesta generació de joves, millor preparada que la meva, viuran pitjor i hauran d’emigrar de casa seva per marxar lluny i poder trobar alguna feina en qualsevol altre indret del món. Per tots aquests motius, després d’estar un any colze a colze amb els joves del 15M, la gent de la meva edat hem decidit organitzar-nos per defensar el que és nostre, dels nostres fills i filles i dels nostres néts i nétes.

Ens hem constituït com a ‘Iaioflautes’, en honor -i amb ironia- als “perroflautas”, terme que va utilitzar despectivament la famosa Esperanza Aguirre. El seu partit (PP), ella mateixa i també amb la inestimable ajuda de Convergència i Unió, estan ajudant amb diners del poble a la banca i a la gent rica d’aquest estat en detriment de la ciutadania.

No podem permetre que els que no hem generat aquesta crisi la paguem mentre els principals responsables reben recompenses amb jubilacions milionàries. No podran amb nosaltres perquè tenim tot el temps del món per fer entremeliadures i posar el dit al ull dels poders públics. Nosaltres lluitarem amb totes les nostres forces en defensa de la nostra gent.

El nostre lema és: lleis injustes, desobediència civil pacífica.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any