Desobediència civil després dels 60 anys

  • El moviment dels iaioflautes de Sabadell fa sentir les seves reivindicacions a les oficines de la Seguretat Social i es consolida a la ciutat

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
A. Espejo – M.Manyosa
10.07.2012 - 15:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El col·lectiu d’indignats sèniors, format per una cinquantena de membres, han ocupat aquest dimarts de forma pacífica l’administració de la Seguretat Social del centre de Sabadell per manifestar la seva oposició a les retallades que està duent a terme el govern central que, segons diuen, afecta directament a pensionistes i aturats.

L’acció ha estat molt ben rebuda tant pels ciutadans que hi eren en aquell moment com pels treballadors de l’oficina, alguns dels quals fins i tot han aplaudit als iaioflautes com a mostra del seu suport.

Posteriorment han llegit el manifest en el què han declarat la desobediència civil com a mètode de lluita contra el que asseguren és il·legal: la imposició del copagament en la sanitat. Des del col·lectiu defineixen el govern com a “nefast pel poble” ja que no “defensa ni vetlla pels seus ciutadans”. A més critiquen les mesures de l’executiu central d’injectar diners a les entitats bancàries i  denuncien la corrupció que s’hi du a terme i els salaris milionaris i les grans indemnitzacions dels grans directius.

Consolidadció a la ciutat

Els iaioflautes asseguren que estan disposat a seguir en la seva lluita pacífica fins aconseguir els seus objectius. En aquesta línia aquest dilluns es van reunir al casal Pere Quart en el que va ser la seva primera assemblea on es va explicar els orígens, filosofia i fites que persegueixen. Són herència del 15M, funcionen assembleàriament i de moment preveuen reunir-se un cop el mes per organitzar accions –trapelleries, en diuen ells- i donar-se ajuda i assessorament mutu.

Un dels temes que més els preocupa és la taxa dels medicaments que es preveu que s’apliqui a partir del mes d’agost, per aquest motiu han dut a terme l’acció de prendre l’oficina simbòlicament perquè segons afirmen “és la Tresoreria de la Seguretat Social i també utilitza com a recaptatòria per finançar a qui ens ha robat, els bancs”. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any