‘La federació espanyola em va amenaçar si inscrivia Catalunya als Sky Games’

  • El president de la FEEC, Jordi Merino, relata les pressions perquè la selecció catalana no competís

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
09.07.2012 - 17:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Jordi Merino, ha denunciat amenaces de la federació federació espanyola (FEDME) per evitar que la selecció catalana participés als Sky Games, que s’han celebrat a la Ribagorça aquesta setmana passada. En declaracions a la Plataforma Pro-seleccions esportives explica: ‘El president de la federació espanyola, Joan Garrigós, em va trucar per preguntar-me per què havia inscrit la selecció catalana, i em va amenaçar que tindríem un conflicte’.

Merino continua dient: ‘Vaig assumir la responsabilitat perquè jo vull el millor pels meus esportistes, i tots volien defensar la selecció catalana’

Sobre la polèmica amb Núria Picas, corredora catalana de la selecció espanyola que va creuar la línia d’arribada aixecant una estelada, Merino reconeix que “la Núria em va dir que des de la FEDME li havien prohibit pujar al podi amb una bandera que no fos l’espanyola. Diuen que és una llei del Consejo Superior de Deportes de fa dos anys. Però tots sabem quina és la intencionalitat que té”.

Reconeixement als esportistes catalans

La federació internacional (ISF) s’ha mantingut totalment al marge d’aquesta polèmica, i en paraules de Merino ‘ha passat totalment del tema’. El passat divendres es va fer una assemblea general d’aquesta entitat, i només hi eren presents les federacions de quatre països, a banda de la catalana i la basca, que no en són membres de ple dret i no podien votar-hi. ‘La ISF és molt d’anar per casa, està molt deixada. És un lobby que tenen unes quantes persones, que no saben valorar que tot el potencial d’aquest esport el donen atletes que són i se senten catalans’, afirma Merino, que afegeix que el secretari general de l’Esport Ivan Tibau li ha assegurat que es lliurarà un reconeixement a tots els esportistes de la selecció catalana que han fet mèrits per pujar al podi dels SkyGames.

Sensació d’impotència

El 80% dels atletes que han fet podi en els Sky Games que s’han celebrat a la Ribagorça són catalans. Però les medalles se les ha endut totes la selecció espanyola, o unes altres seleccions. La sensació entre els integrants de la selecció catalana era d’impotència, tal com explica a VilaWeb  En Jessed Hernàndez va guanyar la mitja marató, però no pot constar com a campió del món perquè corria per Catalunya. ‘Acabada la cursa, a en Jessed li queia el món a sobre’, explica Merino.

Explica que Hernàndez se’n va anar enfadat. De fet, no va anar a recollir el trofeu de guanyador de la categoria ‘open’, la no oficial. ‘Els seus companys saben qui és el campió, encara que ell no sigui al podi. El reconeixement és seu. Podien haver-se apuntat com a representant del seu centre excursionista, però van dir que no, que anaven amb Catalunya perquè és la seva selecció’. ‘Els nostres atletes ja sabien per a qui corrien, no estaven seleccionats per l’espanyola. Però com a president vam prendre la determinació de defensar els colors de Catalunya’, continua dient.

Informació relacionada:

Crònica a Twitter de la ‘desaparició’ de Jessed Hernàndez del primer lloc

Espanya aprofita la sentència de la llei de l’esport per boicotar els esportistes catalans

Xiulada a l’himne espanyol als Sky Games de la Ribagorça

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any