Culminen els Sky Games amb la selecció catalana arraconada

  • Els atletes de la selecció no tenen dret a medalla en la marató i la cursa d'avui

VilaWeb
Redacció
08.07.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’espectacle dels Sky Games, els jocs dels esports de muntanya, arriba al punt àlgid avui a Vilaller (Ribagorça), amb la celebració de la marató de muntanya i la cursa de muntanya. Hi participaran un munt d’atletes catalans, però només aquells que ho fan amb la samarreta de la selecció espanyola tindran dret a obtenir medalla; els que corren per la selecció catalana no hi tenen dret. Per això la plataforma Pro-seleccions Catalanes ha convocat una protesta avui durant les proves.

La plataforma recorda que ‘des de fa uns anys, amb la creació de la ISF (a nova federació internacional d’esports de muntanya) i la imposició d’uns estatuts que no permeten a Catalunya participar-hi oficialment, els títols de campió del món i d’Europa ja no poden recaure en esportistes que representen Catalunya. Si volen el títol, se’ls obliga a córrer per Espanya… i encara més, si els convoquen i s’hi neguen, d’acord amb la legislació espanyola els poden sancionar’.

Els corredors de la selecció catalana que participen en les proves d’avui són Xavi Espiña (CE Guissonenc), Josep M. Pijuan (AAEET de Valls), Dani Tristany (AE Mountain Runners del Berguedà), tots tres en l’SkyMarathon i Laia Andreu (CE Callús) en l’Skyrace. Cap d’ells pot optar a guanyar medalla.

Per això, la plataforma fa aquesta crida: ‘Volem que la gent vingui a animar els esportistes catalans i a fer sentir la seva indignació per aquest tracte injust que rep Catalunya. Els dos punts neuràlgics seran la línia d’arribada de la SkyMarathon i el lliurament de premis, on volem que tothom faci sentir el seu suport a les Seleccions Catalanes i la indignació pel fet que la FEDME (la federació espanyola) i la ISF no ens deixin participar de manera oficial als SkyGames.

Informació relacionada:

Espanya aprofita la sentència de la llei de l’esport per boicotar els esportistes catalans

Xiulada a l’himne espanyol als Sky Games de la Ribagorça

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any