Els municipis afectats per l’incendi de 2010 reclamen ser inclosos en les ajudes a Cortes de Pallàs i Andilla

  • Batles i regidors denuncien que la Generalitat els ha abandonats

VilaWeb
Redacció
06.07.2012 - 18:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tot coincidint amb l’anunci de la Generalitat que destinarà 9 milions d’euros en ajudes als municipis afectats pels incendis forestals de Cortes de Pallàs i d’Andilla, aquest divendres s’han reunit batles i regidors dels pobles de la Vall d’Albaida i del Comtat que van patir l’incendi de 2010 i han acordat de sol·licitar formalment de ser inclosos en aquest pla d’ajuts ja que les promeses de suport rebudes el 2010 no s’han fet mai realitat.

A Ontinyent s’han aplegat els batles d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, Agullent, Jesús Pla, i Agres, Josep Manuel Francés; a més dels regidors Francesca Cabanes de Bocairent, Raquel Vicedo d’Alfafara, i Fran Quesada d’Ontinyent, qui han tingut el suport dels batles d’Albaida i Benissoda que no hi han pogut assistir. Els representants polítics han acordat demanar que s’incloga aquests municipis en el pla d’ajuts anunciat hui mateix pel Consell, quantificat en 9 milions d’euros.

Tal com han recordat, després de l’incendi que va cremar 3.200 hectàrees el govern va fer moltes promeses que no s’han complit. Entre altres, la feta pel propi president Camps de plantar un milió d’arbres. Segons ha assegurat el batle d’Ontinyent, ‘les úniques accions que s’han emprés per actuar a la zona les hem hagudes d’impulsar els municipis’, com ara retirar la fusta cremada o la plantació de llavors.

També han denunciat que no han pogut fer arribar a la consellera de Medi Ambient l’estudi sobre les zones òptimes per a la reforestació perquè no ha respost les peticions de reunió. A més, han denunciat que la subvenció destinada a la contractació de personal per a la neteja i manteniment antierosió de la serra afectada pel foc no s’ha cobrat encara, de manera que el cost l’han hagut d’assumir els ajuntaments.

A més, batles i regidors han aproftat per recordar que la Generalitat ha reduït les brigades de manteniment i neteja forestal, així com les d’emergència, de manera que queda molta serra desprotegida.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any