Salvador Alsius, fora del CAC per un pacte entre CiU i PP

  • Roger Loppacher i Daniel Sirera van ser escollits membres de l'ens en segona votació i amb majoria simple · ICV-EUiA i ERC denuncien que CiU i PP deixen l'organisme mancat de professionals de la comunicació

VilaWeb
Redacció
05.07.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Parlament va designar ahir els nous membres del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) que han d’ocupar les dues vacants que hi havia. En votació secreta i sense la majoria de dos terços que exigeix la primera votació, Roger Loppacher i Daniel Sirera, proposats per CiU i PP, van ser escollits membres de l’ens en segona votació i amb majoria simple.

El candidat proposat per ICV-EUiA i ERC, Salvador Alsius, no va aconseguir el suport necessari dels diputats i va ser rebutjat. Precisament, ecosocialistes i republicans van criticar que deixar fora Alsius per donar pas a algú com l’ex-president del PP Daniel Sirera deixa el CAC sense professionals de la comunicació.

Així, els dos nous membres designats avui completen el plenari del CAC juntament amb Carme Figueras, Esteve Orriols, Josep Pont i Elisenda Malaret, que ja en són membres.

Aquest procés de designació es produeix quan hi ha hagut una renovació parcial de membres del consell per finiment de mandat, i també després que, coincidint amb aquesta renovació, el fins ara president, Ramon Font, hagi presentat la renúncia al càrrec per facilitar l’adaptació de l’òrgan de govern d’aquesta institució a la reforma de la llei del CAC, aprovada el febrer passat pel Parlament.

La nova legislació redueix de deu a sis els membres del CAC i preveu que el president l’elegeixi directament el ple del Parlament en lloc de ser nomenat pel govern de la Generalitat. Tant la designació de membres com la del president requereixen una majoria de dos terços en primera votació o majoria absoluta en segona votació, a la mateixa sessió.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any