El festival Rototom Sunsplash ja parla valencià

  • El Rototom Sunsplash dóna un important pas en la seua integració amb la publicació en valencià dels continguts de la seua web, que té més de 1,2 milions d'usuaris únics en tot el món, fruit d'un acord de col·laboració amb Escola Valenciana

VilaWeb
Redacció
04.07.2012 - 19:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El festival reggae més gran d’Europa, d’origen italià, s’ha involucrat amb la societat civil local, castellonenca i valenciana des de la seua arribada a Benicàssim en 2010

Escola Valenciana-Federació d’Associacions per la Llengua s’ha encarregat de traduir tots els continguts del web del Rototom i així ho farà fins a la seua celebració, del 16 al 22 d’agost (amb una festa gratuïta el dia anterior). D’aquesta manera, rototom.com ampliarà les seues versions a un total de set idiomes, a més del castellà, italià, anglès, francès, alemany i portuguès que tenia fins ara. Escola Valenciana és una de les entitats cíviques més actives de la Comunitat Valenciana; té els seus orígens en l’any 1984 dins del camp educatiu i ara està integrada per 24 associacions amb l’objectiu de normalitzar l’ús de la llengua en tots els seus àmbits. Després d’iniciar la seua col·laboració amb el festival reggae de Benicàssim l’any passat, en 2012 tornarà a estar present amb stand propi en l’àrea No Profit.
 
En els escenaris del Rototom també serà protagonista l’escena musical valenciana i en valencià. Si en 2011 van ser Aspencat, Benimaklet Klub Ska, L’Arrel, Ki Sap, Su’a Bassie o Contratempo els quals van actuar en el festival, en 2012 el Main Stage acollirà a un dels seus representants més destacats: Obrint Pas. La banda valenciana oferirà a Benicàssim un repertori especial amb una selecció del seu repertori més mestís, incloses cançons del seu últim disc, Coratge (2011), l’últim dia del festival, dimecres 22 d’agost.
 
A més, la banda castellonenca d’ska clàssic i rocksteady Bandits, que també utilitza el valencià en el seu repertori, presentarà el seu disc de debut, Love Shots; igual que els barcelonins The Gramophone Allstars, que faran el propi amb el seu últim àlbum, Levitant a la deriva, amb la cantant jazz Judit Neddermann al capdavant. Ambdós grups actuaran en l’escenari Ska Club, dilluns 20 i dijous 16 d’agost, respectivament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any