Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  04.07.2012  11:08

Rebel·lió de batlles de la Franja contra l'atac al català

Ajuntaments de la Ribagorça presentaran una moció conjunta contra la llei de llengües · Denuncien la supressió de l'ensenyament del català a l'IES de Graus

Men?ame
 

Un grup de batlles de la Ribagorça es va reunir ahir a Benavarri per fer front comú contra l'avantprojecte de llei de llengües del govern d'Aragó. S'oposen a la denominació que el text fa del català com a 'aragonès oriental' i al fet que deixi de ser una llengua pròpia. Per això han decidit de presentar una moció conjunta contra la nova llei. A més, denuncien que el govern els ha anunciat la supressió de l'ensenyament del català a l'institut d'ensenyament secundari de Graus.

Un dels ajuntaments que va participar en la reunió d'ahir és el de Tolba. La seva batllessa, Lourdes Pena, ha explicat en declaracions a Catalunya Ràdio el motiu que els ha donat el govern aragonès per suprimir l'ensenyament de català a Graus: 'Ens diuen ara que la situació ha estat irregular i que no es podia funcionar amb normalitat, després de quinze anys en què s'ha tingut el suport del govern i de tota la comunitat educativa'.

Els batlles, a més dels pedagogs i pares d’alumnes que també es van reunir ahir, exigeixen que es mantingui el programa d’ensenyament optatiu en aquest institut.

Anteriorment ja hi ha hagut més crítiques a la voluntat del govern aragonès, governat pel PP:

La Universitat de Saragossa defensa el català de la Franja

Les entitats de la Franja demanen el reconeixement dels catalanoparlants de l'Aragó