Rebel·lió de batlles de la Franja contra l’atac al català

  • Ajuntaments de la Ribagorça presentaran una moció conjunta contra la llei de llengües · Denuncien la supressió de l'ensenyament del català a l'IES de Graus

VilaWeb
Redacció
04.07.2012 - 11:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un grup de batlles de la Ribagorça es va reunir ahir a Benavarri per fer front comú contra l’avantprojecte de llei de llengües del govern d’Aragó. S’oposen a la denominació que el text fa del català com a ‘aragonès oriental’ i al fet que deixi de ser una llengua pròpia. Per això han decidit de presentar una moció conjunta contra la nova llei. A més, denuncien que el govern els ha anunciat la supressió de l’ensenyament del català a l’institut d’ensenyament secundari de Graus.

Un dels ajuntaments que va participar en la reunió d’ahir és el de Tolba. La seva batllessa, Lourdes Pena, ha explicat en declaracions a Catalunya Ràdio el motiu que els ha donat el govern aragonès per suprimir l’ensenyament de català a Graus: ‘Ens diuen ara que la situació ha estat irregular i que no es podia funcionar amb normalitat, després de quinze anys en què s’ha tingut el suport del govern i de tota la comunitat educativa’.

Els batlles, a més dels pedagogs i pares d’alumnes que també es van reunir ahir, exigeixen que es mantingui el programa d’ensenyament optatiu en aquest institut.

Anteriorment ja hi ha hagut més crítiques a la voluntat del govern aragonès, governat pel PP:

La Universitat de Saragossa defensa el català de la Franja

Les entitats de la Franja demanen el reconeixement dels catalanoparlants de l’Aragó

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any