Jorge Rodríguez recorda els incompliments de la Generalitat

  • El batle d'Ontinyent acusa el Consell d'abandonar els pobles afectats per l'incendi de 2010

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb Ontinyent / EuropaPress
02.07.2012 - 16:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batle d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha assegurat que els municipis afectats per l’incendi que al setembre de 2010 que va cremar 3.200 hectàrees de les comarques de la Vall d’Albaida i del Comtat se senten ‘totalment abandonats per la Generalitat’. Rodríguez també ha expressat la seua ‘solidaritat’ amb els ciutadans i els pobles que estan patint aquests dies ‘la catàstrofe de les flames’, i espera que ‘no tinguen el mateix tractament que hem patit nosaltres’.

‘Quasi dos anys després no s’ha complit cap de les promeses de recuperació de les nostres serres i ni tan sols la consellera d’Infraestructures –Isabel Bonig– ha contestat la nostra petició de rebre’ns per a una entrevista’, ha lamentat Rodríguez.
En aquest sentit, ha assegurat que han hagut de ser els ajuntaments dels municipis afectats –Agres, Agullent, Albaida, Alfafara, Benissoda, Bocairent i Ontinyent– els que s’han hagut de coordinar per a fer actuacions de restauració ambiental.

El batle ha afirmat que ‘res no s’ha materialitzat de les ajudes que es van prometre llavors pel president Camps, qui va anunciar un milió d’arbres’, i que ‘només va vindre el conseller Cotino pocs mesos després a fer-se una foto’. Rodríguez ha indicat que ‘les poques coses que s’estan fent per a la recuperació de la serra ha estat a iniciativa dels municipis, tot i que les competències són de la Generalitat’.

Jorge Rodríguez ha explicat que es pretenia reunir-se amb la consellera per a ‘explicar quines mesures podíem fer, coordinar un pla de recuperació en la qual s’implicaren totes les administracions’. Així, ha recordat que actuacions com l’estudi comú sobre la zona afectada o les repoblacions amb llavors llançades des de l’aire ‘s’han fet amb els esforços dels municipis, perquè estem cansats d’esperar la conselleria’.

Però, a més, l’alcalde ha alertat que ‘el més preocupant ja no és només l’abandó, sinó que després de patir ja l’incendi, hem vist com cada any han anat reduint-se més i més les partides tant en prevenció com en bombers”. També ha indicat que la Generalitat ‘no ha fet front a les obligacions en política forestal ni abans de l’incendi, ni després de l’incendi’.

Jorge Rodríguez ha destacat que pretenen que la consellera els atenga per a explicar ‘què s’ha fet, cap a on creiem que s’ha d’anar i començar un camí junts des de totes les administracions per a plantar cara junts a una situació catastròfica’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any