En marxa cap a la independència

  • Milers de persones han participat a Lleida en el primer gran acte de l'ANC que culminarà amb una manifestació l'Onze de Setembre

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.07.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de tres mil persones van marxar ahir al vespre pels carrers de Lleida, des dels Camps Elisis a la Seu Vella, carregats d’estelades i amb crits d’independència. Un acte, amb parlaments i actuacions, que donava el tret de sortida de la Marxa cap a la Independència, el primer gran acte de l’Assemblea Nacional Catalana (seguiment per Twitter) que es preveu que culmini l’Onze de Setembre.

Al so de les gralles, els manifestants van emprendre el camí cap a la Seu Vella, on hi va haver les intervencions de Lluís Llach, Patrícia Gabancho, Toni Strubell, Jaume Vallcorba, Ferran Requejo, Quim Torra, Joan Reig i Oriol Grau, entre més, i les actuacions d’Al Tall, Bonobos i Meritxell Gené.

Totes les intervencions van insistir en la necessitat d’avançar cap a un estat propi un cop constatada la fi de la via autonomista. ‘El poble català ha pres consciencia de la força que té’, va sentenciar Lluís Llach, que, citant Guardiola, va animar els catalans a llevar-se ben d’hora per ser imparables. Justament l’ex-entrenador del Barça va donar suport a la Marxa tot i no haver-hi pogut assistir.

Els organitzadors de la marxa recorden que aquesta ha passat avui pel Roser, que el 1707 va ser cremat durant el setge que va patir la ciutat durant la guerra de Successió per tropes borbòniques. ‘Un lloc simbòlic que referma la voluntat de l’Assemblea de convertir Lleida, la primera ciutat del país en sucumbir a les tropes borbòniques, en la primera ciutat ‘alliberada”, diuen en un comunicat.

En la seva intervenció, la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, va dir que per als catalans la independència no era una opció sinó una obligació. ‘Aquesta marxa no té retorn, ens comprometem ara i aquí a no fer ni un pas enrere fins aconseguir que Catalunya sigui un estat d’Europa’, i també va fer una crida a participar en la concentració de l’Onze de Setembre.

Amb aquesta intenció, l’ANC ha organitzat tot de marxes i actes pel territori durant juliol i agost, que culminaran per la Diada a Barcelona.

Informació relacionada:

Entrevista amb Carme Forcadell, presidenta de l’ANC: ‘El poble català ha passat molt temps ajupit i ara s’ha d’alçar’

Què diu el full de ruta de l’ANC?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any