El moviment Avancem neix amb la idea d’aglutinar una alternativa d’esquerres

  • El corrent del PSC s'ha presentat avui a Sant Feliu de Codines

VilaWeb
Redacció
30.06.2012 - 18:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El moviment Avancem, sorgit d’un corrent intern del PSC, s’ha presentat avui en societat amb la intenció d’aglutinar una alternativa d’esquerres, en un acte a Sant Feliu de Codines al qual han assistit unes dues-centes persones. L’ex-batlle de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, impulsor del moviment, l’ha definit com un catalitzador per a agregar l’esquerra catalana en un marc polític, social i cultural.

‘Sense un projecte compartit de base social, cultural i polític, no hi ha alternativa ni força; i aquest treball constant és imprescindible’, ha dit Elena, que ha apostat per trencar tabús i que no es confongui ‘la discrepància amb la baralla’.

El moviment neix amb l’objectiu de tendir ponts amb ICV, EUiA i ERC de cara a una aliança de l’esquerra catalana.

En l’acte han assistit i participat el primer secretari del PSC, Pere Navarro; la portaveu d’ICV, Dolors Camats; i l’ex-secretari general d’ERC Joan Ridao.

En la seva intervenció, Navarro ha instat a ‘debatre obertament’ però també ha insistit en la necessitat que aquest debat es materialitzi: ‘S’han de treure conclusions, però encara és més necessari dur-les a terme i passar a l’acció’. Ahir Navarro va voler fugir de polèmiques a l’entorn d’aquest moviment, i va assegurar que era ‘un encàrrec’ de la comissió executiva dels socialistes catalans. Així, va afirmar que l’encàrrec era ‘obrir el partit a altres realitats, a sectors de la societat catalana’ que no hi estan vinculats.

Informació relacionada:
Nadal demana un sector independentista al PSC

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any