Morsi pren possessió com a president d’Egipte

  • S'ha compromès a respectar les institucions i a defensar la divisió de poders

VilaWeb
Redacció
30.06.2012 - 14:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Mohamed Morsi, dels Germans Musulmans, ha pres possessió formal del càrrec de president d’Egipte, en un acte a la seu del Tribunal Constitucional, durant el qual s’ha compromès a respectar les institucions egípcies i a defensar la divisió de poders. Morsi esdevé, doncs, el cinquè president d’Egipte.

‘Respecto les autoritats legislatives i executives i m’asseguraré que estiguin separades. Saludo el Tribunal Constitucional, la institució que garanteixo que continuarà essent independent i forta. Respectaré els tribunals i defensaré les seves llibertats’ ha dit Morsi en el discurs de presa de possessió. I ha afegit: ‘Avui Egipte és un estat civil modern, un estat fort amb el seu pobles, les seves creences, història i institucions’.

Ahir Morsi va fer un gran discurs en la simbòlica plaça Tahrir del Caire lloant la revolució de fa un any i proclamant que cap institució no estaria per sobre del poble. El dirigent islamista va prometre dignitat i justícia social, i es va comprometre a treballar un per sistema republicà i a respectar la constitució.

Notícies relacionades:

Qui és Mohamed Morsi?

Qui són els Germans Musulmans?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any