Josep Pastells guanya el Premi de Literatura Eròtica amb ‘Vides lascives’

  • L'obra és una col·lecció de microrelats protagonitzats per personatges històrics

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.06.2012 - 23:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’escriptor i periodista Josep Pastells és el guanyador del 19è Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida, lliurat aquest divendres en un acte públic a l’Auditori ‘Josep M. Bru’ d’Agullent. El text amb què ha aconseguit el premi es diu ‘Vides lascives’, una col·lecció de microrelats que abracen la història de la humanitat, tal i com l’ha descrita el jurat. Es tracta, doncs, d’un estil molt diferent als de les obres que fins ara havien guanyat aquest premi. El jutrat ha valorat aquesta obra ‘per l’originalitat i pel format’ i també ‘per la fina ironia de la literaturització dels personatges i la qualitat literària’. En aquesta edició, el premi s’ha rebaixat a 4.000 euros, però es manté l’edició del llibre per Bromera.

A l’acte de lliurment hi han assistit unes 250 persones, representatives del món polític, social i cultura de la Vall d’Albaida. A l’hora dels parlaments protocol·laris, el conseller de Cultura de la Mancomunitat, Julià Engo, ha ressaltat la importància que el premi ha aconseguit fora de la comarca. Per la seua banda el president, Filiberto Tortosa, ha destacat la qualitat literària de les obres prresentades, i ha defensat el paper de la Mancomunitat com a institució necessària per als pobles de la Vall.

Josep Pastells (La Creueta, 1966) és periodista i autor de nou llibres de narrativa ‘Rere el mirall’, ‘Witxi’, ‘Pell de cilici’, ‘A la recerca de l’equilibri’, ‘Simpático fracasado, Héroes flacos’, ‘L’ultim alè de Fidípades’, ‘Temps de neguit’ i ‘Vida i miracles d’Odell Kraus’. Ha guanyat premis com el Recull de retrat literari (1997), el Joan Santamaria de narrativa (1999), el Just Manuel Casero de novel·la curta (2002), el Manel Bonmatí de periodisme (2009) i el Marian Vayreda de novel·la (2010).

El jurat presidit per Filiberto Tortosa, com a màxim dirigent de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, i integrat per Imma Descals, Xavier Mínguez, Enric Salom i Mara Vicent, va considerar ‘La línia de l’horitzó’ de Josep M. Aparicio com a finalista, i també va destacar entre les 16 obres participants ‘L’olor del pensament’ presentada sota el pseudònim Irma.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any