L’Ajuntament de Roda de Ter fa pública la convocatòria dels Premis Literaris 2012

  • Com a novetat hi ha el 1r Premi de Teatre Jaume Salés i Sanjaume

VilaWeb
Redacció
29.06.2012 - 17:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Com cada any, l’Ajuntament de Roda de Ter ha fet pública la convocatòria dels Premis Literaris, amb alguns canvis importants: el Premi a Projectes Pedagògics Emili Teixidor passa a tenir caràcter biennal, tal i com varem acordar amb el mateix escriptor abans de la seva mort. Una altra novetat és la convocatòria del 1r. Premi de Teatre Jaume Salés i Sanjaume, per a textos teatrals, que es convoca en homenatge del polifacètic autor rodenc, mort el 6 de juliol de 2010. Pel que fa al 28è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol, s’ha reduït l’import de la dotació, degut a l’actual conjuntura econòmica, deixant oberta la possibilitat de la publicació posterior.

També es convoca a nivell comarcal el premi adreçat als més joves, el 23è Premi ARC de Narrativa Infantil i Juvenil.
El termini de presentació de les obres per al premi de poesia i el de teatre acaba el dia 14 de setembre, mentre que els més joves tenen fins el dia 30 de setembre per a presentar els seus treballs. Pel que fa al Premi a Projectes Pedagògics Emili Teixidor, des de la regidoria de Cultura estàvem en contacte amb Teixidor per continuar adaptant aquest premi a les necessitats actuals, i va ser el darrer mes de març que varem fer-li una visita per buscar maneres de potenciar-lo. En aquesta reunió es va acordar que tindria caràcter biennal, per tant, que a partir d’ara es convocaria cada dos anys. Així també hi hauria més temps per idear noves vies per difondre i fer que la convocatòria tingués més ressò.
D’altra banda, pel que fa al nou premi de textos teatrals que portarà el nom de Jaume Salés i Santjaume i que l’Ajuntament convoca per primera vegada, es tracta de fer-li un reconeixement per la tasca que va realitzar a favor de la cultura i la història de Roda, és un homenatge per la seva vinculació al món del teatre, als mitjans de comunicació locals, tant a la ràdio com a la revista Roda de Ter, entre altres. En el camp de la història, cal recordar el llibre De Roda i els rodencs, publicat el 2007.

També podeu consultar aquesta informació a la pàgina web de l’Ajuntament de Roda de Ter: http://www.rodadeter.cat/rodater/noticies/detall.php?apartat=&noticia=630

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any