El foc de Dosaigües i Cortes de Pallars ja ha cremat quatre mil hectàrees

  • Avança cap a Catadau i Llombai · Ha obligat a desallotjar set-centes persones i la central elèctrica de Cortes II

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.06.2012 - 10:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El foc que va començar ahir a les quatre de la tarda al municipi de Cortes de Pallars (Vall d’Aiora) i que afecta, entre més, el municipi veí de Dosaigües, ja ha cremat quatre mil hectàrees. Ara mateix hi treballen una trentena d’avions i helicòpters, que ajuden el miler d’efectius i centenars de vehicles que hi ha sobre el terreny. El foc, segons que sembla originat per una negligència, va obligar a desallotjar la central elèctrica de Cortes II, ahir a primera hora de la tarda, i set-cents veïns de Dosaigües i dels llogarets del Oro i Otonel. La majoria han passat la nit en un pavelló i en cases de familiars.

Avui al matí, el president Alberto Fabra i el conseller de Governació, Serafín Castellano, han visitat la zona. Castellano ha dit que els desallotjaments són preventius, a causa sobretot del fum dens, que a causa del vent ha arribat a València i tot, a una vuitantena de quilòmetres. Ha concretat que el perímetre del foc afecta els termes municipals de Cortes de Pallars, Macastre, Dosaigües, Iàtova i Real de Montroi.

El fum i la cendra també obliguen a tallar la CV-425 a l’altura de Macastre en sentit Cortes de Pallars i Dosaigües; la CV-428 a l’altura de Cortes de Pallars en tots dos sentits, i la CV-435 a Dosaigües cap a Macastre i Cortes.

Foc al Montsant

Paral·lelament, una quarantena de dotacions de bombers continuen treballant per apagar un altre foc que crema des de mitja setmana al Montsant. Des d’ahir, amb tot, ja s’ha entrat en fase de control, i ara es vigila que no revifi a causa de la forta calor i la marinada que hi bufa. De moment, ha afectat cent vint hectàrees.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any