El PP i UPyD tomben al congrés una proposta de millora del finançament valencià

  • La proposició no de llei del grup socialista demanava arribar a la mitjana estatal de finançament per càpita de les comunitats de règim comú

VilaWeb
Redacció
26.06.2012 - 16:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Comissió d’Hisenda i Administracions Públiques del congrés espanyol ha refusat amb els vots del PP i UPyD una proposició no de llei presentada pel grup socialista que instava el govern a millorar els mecanismes per poder ajustar el model de finançament valencià. L’encarregat de defensar la iniciativa ha estat el secretari general del PSPV i diputat al congrés, Ximo Puig, que ha criticat la situació insostenible actual. La proposta ha estat refusada per 24 vots en contra i 15 vots a favor.

Puig considera que no hi ha cap motiu que justifiqui que un valencià rebi uns 600 euros menys que un ciutadà de La Rioja, uns 200 euros menys que un català del Principat o 100 euros menys que un madrileny. El cap socialista ha dit també que, a més de les desigualtats entre comunitats, la crisi i la baixa inversió que s’ha fet al País Valencià, s’hi ha de sumar ‘la gestió deficient dels recursos públics, basada en un model de balafiament i corrupció’.

La proposta instava el govern a posar en marxa els mecanismes de correcció necessaris per ajustar el model de finançament autonòmic mentre no es revisi completament el sistema. I reclamava que el País Valencià arribés a la mitjana estatal de finançament per càpita de les comunitats de règim comú d’acord amb la seva realitat demogràfica. Finalment, es marcava un termini de tres mesos perquè el govern complís els punts de la proposició.

El PP s’hi ha oposat perquè diu que el País Valencià ‘ja ha arribat a la mitjana de finançament per càpita aquest 2012’. UPyD l’ha refusada perquè considera que la proposició no afavoreix el País Valencià, sinó un canvi global del model de finançament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any