Visita decisiva per al futur d’EuroVegas

  • Una delegació de Las Vegas Sands Corporation aterra avui a Barcelona i demà serà a Madrid

VilaWeb
Redacció
25.06.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una desena de representants de Las Vegas Sands Corporation, encapçalats pel director general Mike Leven, aterra avui al matí a Barcelona per reunir-se amb membres del govern i empresaris, i també per visitar els terrenys del Baix Llobregat candidats a acollir el complex d’oci i congressos conegut com a EuroVegas. La mateixa delegació es traslladarà demà a Madrid, l’altra ciutat que opta a la infrastructura. És l’última visita abans que el cap de Las Vegas Sands, Sheldon Adelson, decideixi l’emplaçament definitiu, previsiblement al juliol.

Fins ara, l’empresa nord-americana no ha manifestat preferències i ha destacat, en tot moment, ‘la igualtat de condicions’ de totes dues ciutats candidates. Malgrat això, aquestes últimes setmanes ha augmentat la sensació que Barcelona pot estar més ben posicionada que no Madrid per a acollir un macrocomplex de lleure, joc i convencions, que representaria una inversió de disset mil milions d’euros i milers de llocs de feina. La importància de la visita d’avui es reflecteix en la convocatòria de premsa extraordinària del portaveu del govern, Francesc Homs, a les 18.30, per valorar la trobada amb els representants de Las Vegas Sands Corporation.

També en són conscients els partits i grups més contraris a la instal·lació del projecte a Catalunya. Aquest cap de setmana, ICV-EUiA ha penjat pancartes al Baix Llobregat amb els lemes ‘EuroVegas no’ i ‘Adelson go home’, perquè considera que EuroVegas ‘és la metàfora del desastre i la substitució de la bombolla immobiliària per la lúdica’. El president Artur Mas, des de Nova York, va respondre dissabte a la formació ecosocialista que aquest projecte, en la situació econòmica actual, pot ajudar a evitar que el país cada vegada sigui ‘més pobre i amb més desocupats’.

Per la seva banda, la plataforma Aturem EuroVegas ha convocat dues accions de protesta: l’una a l’aeroport, a les nou del matí, per a rebre els delegats de Las Vegas Sands Corporation; i l’altra, un repic d’atuells davant la seu de CiU de Barcelona, a les 19.00.

Dos anys de la primera proposta

La companyia hotelera Las Vegas Sands Corporation, presidida per l’empresari nord-americà Sheldon Adelson, va anunciar ara fa dos anys, el 23 de juliol de 2010, la intenció d’instal·lar a Barcelona o Madrid un dels seus complexos d’entreteniment, semblant als que ja té a Las Vegas, Macau i Singapur. Va ser precisament en la inauguració del complex de Singapur, el Marina Bay Sands, on el director general, Michael Leven, va esmentar per primera vegada que ja tenia un soci per obrir-ne un a Madrid i que en buscava un altre per explorar la zona de Barcelona.

Leven, mà dreta de Sheldon Adelson, va alabar aleshores les condicions de la capital catalana per a allotjar un ‘resort’ de la magnitud del de Singapur i va defensar que ‘el clima, les infrastructures i la quantitat de mà d’obra’ hi jugaven a favor com a seu del primer complex de la companyia a Europa. Posteriorment, ja durant les negociacions, han aparegut alguns esculls relatius a l’alçada dels edificis (limitada per llei per la proximitat de l’aeroport) i exigències de canvis fiscals, legals i laborals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any