La fiscalia demana que Blasco sigui encausat en el ‘cas Cooperació’

  • Considera que hi ha indicis de delicte

VilaWeb
Redacció
22.06.2012 - 14:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Fiscalia de València ha demanat que l’ex-conseller de Solidaritat i Ciutadania i fins fa pocs dies portaveu del PP a les Corts, Rafael Blasco, sigui encausat en la causa oberta per presumptes subvencions irregulars a ONG, ja que hi ha trobat indicis de delicte. Concretament, la fiscalia creu que Blasco podria haver comès delictes de prevaricació, suborn, tràfic d’influències, falsedat documental i malversació de diners públics.

El jutjat d’instrucció número 21 de València investiga, des de fa més d’un any, pressumptes subvencions concedides a ONGs per la desapareguda Conselleria de Solidaritat i Ciutadania, dirigida per Rafael Blasco, entre els anys 2008 i 2011. Tècnicament, a banda de frau en subvencions i malversació de fons públics, els suposats delictes inclouen blanquejar diners, suborn o falsedat documental.

La fiscalia considera que hi ha ‘indicis fonamentats’ de la participació de Blasco en els fets que investiga el jutjat.

Si, finalment, la magistrada del jutjat d’instrucció 21 encausa Blasco, la causa es tramitaria en el Tribunal Superior de Justícia, que és l’ens competent per instruir causes d’aforats.

Informació relacionada:

Els detalls de la trama que ha fet caure Blasco

Rafael Blasco, cessat de portaveu del PP a les corts

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any