Montoro torna a negar que Espanya hagi estat rescatada

  • The Telegraph diu que l'eurozona prepara un rescat de 750.000 milions per a Espanya i Itàlia

VilaWeb
Redacció
20.06.2012 - 10:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha tornat a negar avui que Espanya hagi estat rescatada i ha dit que la crisi del deute es resoldrà ‘reforçant Europa i l’euro’. En una intervenció al congrés espanyol, ha insistit en voler transmetre un missatge de ‘confiança i seguretat’ a la gent. ‘Espanya no ha estat rescatada. Espanya no necessita cap rescap sempre que faci les reformes estructurals que ja fa’, ha dit, i ha defensat la recapitalització del sector financer.

I mentre el govern espanyol insisteix a negar el rescat, el diari The Telegraph publica avui que els dirigents europeus preparen un acord per prestar 750.000 milions a Espanya i Itàlia a través del Fons Europeu d’Estabilitat Financera  (FEEF) i del Mecanisme Europeu d’Estabilitat.

El pla contemplaria, segons The Telegraph, fer servir els 500.000 milions disponibles del Mecanisme d’Estabilitat i els 250.000 romanents del FEEF per adquirir deute sobirà d’aquests estats. Els diners d’aquests dos mecanismes ja havien estat emprats per rescatar Grècia, Irlanda i Portugal, que rebien els fons directament a canvi de complir els estrictes programes d’ajustos.

‘Tanmateix, amb aquest nou pla, els fons no anirien directament als governs, sinó que es farien servir per comprar deute als mercats’, diu The Telegraph.

Informació relacionada:

Rajoy veu ara perillós el rescat bancari per l’endeutament que implica

L’Eurostat confirma que el rescat farà créixer el deute i el dèficit espanyols

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any