Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  19.06.2012  12:27

Rajoy veu ara perillós el rescat bancari per l'endeutament que implica

El tresor espanyol col·loca 3.000 milions a un interès molt elevat, de més del 5%

Men?ame
 

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha dit en la cimera del G-20 que es fa a Mèxic que el rescat del sector bancari espanyol és 'tremendament nociu' perquè vincula el risc bancari i el risc sobirà, és a dir, perquè implica un endeutament encara més gran de l'estat. Justament avui l'estat ha pogut col·locar tres mil milions d'euros en lletres a dotze i divuit mesos, però ho ha hagut de fer pagant un interès molt elevat, del 5,2% i del 5,3% respectivament.

Rajoy ha demanat que es trenqui la relació entre el risc bancari i el deute de l'estat, a més d'insistir que hi hagi un calendari precís per avançar cap a la unió fiscal i bancària, que hauria d'incloure un supervisor únic, un fons de garantia de dipòsits comú i un mecanisme que permeti reestructurar les entitats financeres.

Avui mateix el president de la comissió europea, Jose Manuel Durao Barroso, ha explicat que la UE vol afavorir un sistema que permeti concedir un rescat bancari com l'espanyol però que eviti la contaminació del deute sobirà per part del deute financer.

Des de l'anunci de rescat, el deute espanyol ha patit una forta pressió dels mercats, i l'estat ha arribat a pagar un interès de més del 7% per als bons espanyols a deu anys.

Brussel·les insisteix que Espanya ha de fer més ajustaments

En plena crisi del deute espanyol la Comissió Europea ha insistit que el govern espanyol ha de perseverar en els ajustaments i en les reformes estructurals, sobretot en el sector bancari. Brussel·les atribueix la pressió sobre el deute espanyol al 'nerviosisme i a la fatiga' dels inversors per la durada de la crisi, però també, en bona part, a la incertesa sobre el rescat bancari de 100.000 milions, que encara no s'ha concretat.