Ada Castells guanya el Premi Sant Joan amb ‘Pura sang’

  • La periodista i escriptora proposa una novel·la de misteri situada a Menorca

VilaWeb
Redacció
18.06.2012 - 19:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 32è Premi Sant Joan ha destacat l’escriptora i periodista Ada Castells (Barcelona, 1968) per la novel·la de misteri ‘Pura sang’, ambientada a Menorca. El guardó s’ha lliurat aquest vespre al Saló Modernista d’Unnim Caixa a Sabadell. La trajectòria literària de Castells compta amb títols com ‘Tota la vida’ (Empúries) a partir de la biografia novel·lada del pintor alemany Caspar David Friedrich, o ‘El dit de l’àngel’ (Empúries), una novel·la sobre els seus avantpassats protestants.

La protagonista de ‘Pura sang’, la Sílvia, arriba a Menorca buscant la llum i la pau per pintar, després d’una relació tumultuosa. Però el que hi troba és el terror i la claustrofòbia d’una illa que amaga un secret. Només podrà sortir-se’n gràcies a un nou amor que l’ajudarà a entendre que en aquesta vida no s’ha de tenir por de res. Edicions 62 publicarà la novel·la la tardor d’aquest any.

El guardó és dotat amb 35.000 euros excepts d’impostos i al marge dels drets d’autor. Hi han concorregut cinquanta-quatre obres. El jurat l’han format Andreu Martín, Jordi Coca (que s’han incorporat enguany), Pere Gimferrer, Giuseppe Grilli i, com a secretari, el delegat de l’Obra Social d’Unnim Caixa a Sabadell, Joan Carles Sunyer.

El premi Sant Joan de novel·la es convoca des del 1981 i ‘han guanyat autors com ara Miquel Bauçà amb ‘L’estuari (1989), Maria de la Pau Janer amb ‘Màrmara’ (1993), Vicenç Pagès Jordà amb ‘La felicitat no és completa’ (2003). També es va premiar ‘Rodalies’ de Toni Sala (2004), ‘Els salvatges del Pirineu’ de Pep Coll (2005), ‘La gran rutina’ de Valentí Puig (2006) i ‘Cada castell i totes les ombres’ de Baltasar Porcel (2008).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any