Brussel·les insisteix que Espanya ha de fer més ajustaments

  • Diu que cal que s'esvaeixi la incertesa sobre les condicions del rescat bancari · La prima de risc es situa a un màxim històric, de 590 punts

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.06.2012 - 15:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En plena crisi del deute espanyol, la Comissió Europea ha insistit que el govern espanyol ha de perseverar en els ajustaments i en les reformes estructurals, sobretot en el sector bancari. Brussel·les atribueix la pressió al deute espanyol al ‘nerviosisme i a la fatiga’ dels inversors per la durada de la crisi, però admet que també es deu en bona part a la incertesa sobre el rescat bancari de fins a 100.000 milions i que encara no s’ha concretat.

El vice-president de la comissió, Joaquín Almunia, ha declarat avui a TV3 que, malgrat l’elevat interès que ja paga ara Espanya pel deute, no pensava pas que hi hagués una intervenció de l’economia com la que hi va haver a Grècia o a Irlanda.

Màxim històric de la prima de risc

Malgrat que a primera hora la borsa espanyola semblava que havia rebut amb un cert alleujament el resultat electoral a Grècia, a mig matí ha tornat la tendència negativa. La prima de risc del bo espanyol respecte a l’alemany a deu anys ha tornat a marcar un nou rècord, amb més de 580 punts, i els interessos del deute espanyol es tornen a pagar per damunt del 7%.

En l’obertura, la prima de risc es mantenia fins i tot per sota del nivell de divendres, els 540 punts, però posteriorment s’ha disparat. Quant a l’Ibex 35, també ha començat amb una pujada de quasi el 2%, però més endavant ha moderat la tendència.

A les borses europees, en canvi, la victòria de Nova Democràcia i la perspectiva d’un govern pro mandat europeu ha estat rebuda amb alleujament i de moment impulsa els guanys.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any