El tercer #novullpagar col·lectiu col·lapsa alguns peatges

  • Les marxes lentes des de Figueres i Amposta ja han arribat a Martorell · Ahir es va tallar la N-II a Bàscara per denunciar-ne l'estat precari

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.06.2012 - 12:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El tercer #novullpagar col·lectiu ja ha començat a col·lapsar alguns peatges d’arreu del país. Prèviament, dues marxes lentesque han sortit de Figueres i Amposta han anat incorporant vehicles pel camí cap a Martorell. Furgonetes dels mossos d’esquadra han acompanyat les caravanes tot el camí. La plataforma ciutadana ha convocat el #novullpagar col·lectiu a tots els peatges de Catalunya, el País Valencià i Mallorca a migdia.

A més, la plataforma ‘Prou peatges‘, vinculada a Solidaritat, ha convocat una concentració a partir de dos quarts de dues del migdia a l’Avinguda Diagonal, davant de les torres de la Caixa per protestar contra Abertis. La plataforma crida a portar el dinar de casa.

‘Sicaris i matons de discoteca’

El portaveu parlamentari de Solidaritat, Alfons López Tena, ha animat els ciutadans a participar a la convocatòria d’avui, malgrat les amenaces de sanció a la que s’afronten els participants de la protesta. En aquest sentit, lamenta que el govern de CiU ‘s’ha convertit en sicari d’una empresa privada, que usurpa als poders públics i vol convertir els mossos d’esquadra en la policia privada d’una empresa com una mena de matons de discoteca’.

Tall de la NII a Bàscara

ERC, les JERC, CCOO i UGT van tallar ahir la N-II entre Bàscara i al sortida d’Orriols-l’Escala durant una hora. Amb aquesta manifestació –que té el suport de la campanya #novullpagar–, els convocants exigeixen que comencin de manera immediata les obres de desdoblament de la carretera. Els participants van tallar la via a l’alçada de Bàscara. A la protesta hi van participar els secretaris generals dels sindicats UGT i CCOO, Josep Maria Àlvarez i Joan Carles Gallego.

Denuncien el mal estat de la N-II, on hi ha molts accidents de cotxe. De fet, la marxa lenta recorrerà un dels punts amb més sinistralitat. ‘És més que una carretera de punts negres, és un túnel negre, que registra gran quantitat d’accidents’, diu la secretària general de la UGT a Girona, Dolors Bassa. En aquests últims quatre anys, 65 persones han mort en aquesta carretera. Per la seva banda, el secretari general de CCOO a Girona, Bartomeu Compte, avisa que la situació de la N-II és una fre per a l’activitat econòmica de la zona, perquè hi ha un greuge comparatiu amb altres territoris.

‘És un dèficit històric en una infraestructura de primer ordre, que a més, és la connexió amb França, cosa que ja resulta un insult’, diu la diputada d’ERC al congrés espanyol Teresa Jordà, que denuncia que ‘el dèficit en infraestructures a la província de Girona és flagrant i un escarni’. I és que una de les principals queixes dels convocants de la protesta és el menyspreu del govern espanyol i la mala gestió que s’ha fet de la infrastructura.

Informació relacionada:

Els mossos amenacen amb una allau de multes al #novullpagar

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any