Rajoy diu ara que no és normal tenir el doble d’aeroports que Alemanya

  • 'Hi ha problemes, però tot està ordenat', afirma el president del govern espanyol · No pensa aplicar de moment les exigències de l'FMI

VilaWeb
Redacció
16.06.2012 - 13:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, continua en la seva línia de treure importància a la situació de màxima gravetat de l’economia espanyola i de la crisi financera. Avui ha afirmat que ‘Espanya sortirà segur i aviat’ de la situació actual si no gasta ‘el que no tenim’ i es fan les reformes necessàries per fer l’economia més flexible i competitiva. ‘No podem gastar el que no tenim, no ens donaran els diners per fer-ho’ si tenim, per exemple, ‘el doble d’aeroports que Alemanya’.

‘D’aquesta en sortirem, bé i aviat, i en sortirem reforçats’, ha dit Rajoy en una reunió de parlamentaris del PP. ‘A Espanya hi ha problemes, però tot està ordenat’, ha afegit.

Rajoy ha defensat que el rescat d’Europa del sistema financer espanyol ‘haurien de tranquil·litar tothom’ i ha insistit que el prèstec no l’hauran de tornar els contribuents, sinó els bancs i les caixes. I ha explicat que ‘el primer que hem de fer, perquè no hi ha més remei, és anar reduïnt el dèficit’.

L’FMI exigeix a Espanya la retallada de sous públics i l’increment de l’IVA

Rajoy ha descartat de moment aplicar les mesures d’austeritat que se li reclamen des de l’FMI. Ho diu l’endemà de la publicació d’un informe del Fons Monetari Internacional (FMI) que proposa a Espanya que retalli els sous dels funcionaris i incrementi l’IVA i els impostos especials de forma temporal per compensar la incertesa per les reduccions de despesa previstes. A més, demana a Rajoy que elimini la deducció per la compra d’habitatge i acceleri les privatitzacions.

En l’anàlisi anual de l’economia espanyola, l’FMI assenyala que les reduccions de despesa són previstes en les àrees adequades, però alerta que ‘portarà temps identificar-les, implementar-les i els resultats són incerts’.

A més, l’FMI recomana al govern espanyol que distingeixi les entitats financeres en tres grups a l’hora de demanar diners del rescat: les que necessiten suport, les viables que necessiten ajudes i les inviables.

 

Més informació: Europa es conjura pel creixement amb la mirada posada a Grècia

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any