L’edifici alliberat de la PAHC acull una nova família

  • Catalunya Caixa reclama desallotjament exprés com a mesura cautelar però la PAHC es reafirma en la 'seva legitimitat de seguir al bloc' i avui s'hi instal·la una nova família que s'ha quedat al carrer després de signar la dació total aconseguida

VilaWeb
Redacció
16.06.2012 - 09:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest cap de setmana, la família de l’Antonio, membre de la PAHC, s’allotja a l’edifici alliberat d’Espronceda després d’haver signat una dació en pagament i trobar-se desamparada amb dos filles adolescents al carrer. Aquesta mateixa tarda, el col·lectiu ha convocat una roda de premsa per a donar veu a la nova família que entrarà a viure a l’edifici del carrer Sant Vicenç de Paul. Amb la PAHC, la família ha aconseguit la dació en pagament total del seu pis amb el BBVA, però l’entitat bancària s’ha negat a negociar cap possible lloguer social i la família es troba al carrer; sense feina i cap tipus de prestació.

L’administració no té recursos, les entitats bancàries tenen responsabilitat social

Ja fa mesos, l’Ajuntament va declarar públicament no tenir a la seva disposició prou recursos per a solventar totes les necessitats existents i creixents en matèria d’habitatge de la ciutat de Sabadell. Joan Manau, tinent d’alcalde, va assegurar la responsabilitat de bancs i caixes en el tema i la necessitat que aquests comencin a col·laborar i a cedir l’immens parc d’habitatge del que disposen.

La PAHC detecta a diari molts casos d’extrema necessitat i ja fa prop d’un mes va decidir alliberar un bloc de tres pisos de Catalunya Caixa per a poder allotjar-hi famílies que es troben en situació d’abandonament per part de les administracions i les entitats bancàries.

Antonio i al seva família van haver de tancar el negoci familiar (un bar) el desembre passat i, seguidament es van trobar en una situació insostenible en la que no tenien dret a cap tipus de prestació o ajuda. Després de mesos organitzant-se a la plataforma van aconseguir la dació en pagament total però el BBVA mai va accedir a negociar un lloguer social. Aquesta setmana la família ha d’abandonar el pis i es queden al carrer, just avui han iniciat les mudances a un dels pisos d’Espronceda.

Catalunya Caixa tanca les vies de diàleg

CX no ha obert cap via de diàleg pel què fa a l’edifici alliberat. La voluntat de la PAHC és de permanència i amb l’intenció de poder-hi negociar un lloguer social i digne per a totes les famílies que s’hi vagin allotjant. Aquesta setmana, la plataforma s’ha assabentat que l’entitat ha presentat un atestat a jutjats en el que reclama un desallotjament exprés com a mesura cautelar. Tal i com expliquen a la seva web; ‘ens sembla vergonyós que Catalunya Caixa vulgui fer fora ara no una sinó dues famílies de l’únic lloc on poden viure per posteriorment deixar els pisos buits, de nou, durant anys per que segueixin caient en l’abandó’.

La plataforma manifesta la seva intenció de quedar-se a l’edifici i de seguir exigint tant a bancs i caixes com a l’Administració la seva responsabilitat a l’hora de prendre cartes en l’assumpte. A més, posa de manifest la situació paradoxal, que titlla de ‘vergonyosa’ que es dóna en un moment com l’actual d’ajudes públiques a entitats bancàries, ‘Catalunya Caixa, per exemple, té ara mateix una participació del FROB del 90%. Això vol dir que, nosaltres, amb els nostres impostos hem pagat ja un 90% del valor de Catalunya Caixa i no n’hem obtingut res a canvi’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any