Tito Vilanova: ‘He vingut a fer la meva feina, no a competir contra ningú’

  • Serà el nou entrenador del Barça els propers dos anys

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
15.06.2012 - 12:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El nou entrenador del primer equip del F.C.Barcelona, Tito Vilanova, ha assegurat que la tasca de dirigir el Barça és un orgull que afronta amb força i molta il·lusió. ‘Probablement mai un entrenador s’ha trobat amb una etapa com aquesta, la més triomfadora de l’etapa del club’, ha dit Vilanova en l’acte de presentació com a nou tècnic de l’equip.

El fins ara segon entrenador del Barça ha dit que assumia el repte perquè també se sent partícip dels èxits esportius que el club ha conquerit els darrers quatre anys i perquè hi ha un equip de jugadors que ‘malgrat haver-ho guanyat tot, volen seguir guanyant’.

La relació amb Guardiola

Vilanova ha deixat clar que serà molt difícil repetir el què s’ha fet els darrers anys i que no té por de les comparacions que hi pugui haver amb l’anterior entrenador, Pep Guardiola. ‘Les comparacions les perdo totes. Però no he vingut per competir contra ningú, sinó per fer la meva feina. Em sento part important de tot el què hem guanyat’.

De fet, el nou entrenador ha volgut desmentir els rumors que apuntaven a una mala relació amb Guardiola per haver acceptat l’oferta del club de dirigir l’equip. ‘Dono les gràcies al Pep, el meu amic, a qui estimo com si fos un germà, per donar-me l’oportunitat de treballar al seu costat, de tornar al Barça. La meva relació amb ell és perfecta i seguirem portant-nos bé’.

Vilanova ha desvetllat que va ser Guardiola la primera persona que va comunicar-li les intencions del club d’oferir-li dirigir l’equip i que l’ex-entrenador del Barça va animar-lo a acceptar el repte. ‘Si a ell no li hagués semblat bé la decisió, no l’hauria presa’, ha afirmat.

En l’àmbit esportiu, ha subratllat que compartia la majoria de les decisions preses per Guardiola i que per tant no canviarà coses que funcionen per diferenciar-se. També ha destacat que compta amb el defensa Dani Alves i el migcampista Seydou Keita, als quals diverses veus situaven fora del club la propera temporada. En quant als fitxatges, ha confirmat que l’equip vol reforçar la defensa amb un central i un lateral esquerre.

Contracte per a dues temporades

A migdia, el FC Barcelona ha oficialitzat la contractació de Tito Vilanova com a substitut de Pep Guardiola al capdavant del primer equip de futbol. Vilanova (Bellcaire d’Empordà) ha signat el nou contracte com a setzè entrenador català de la història del Barça fins el 30 de juny del 2014. La signatura s’ha fet al despatx del president Sandro Rosell, on Jordi Roura també ha signat el contracte com a segon entrenador del primer equip i Aureli Altimira, com a preparador físic. Amb Vilanova, diu el club, ‘es garanteix la continuïtat d’un model de joc definit i reconegut a tot el món’.

El 27 d’abril, Pep Guardiola va anunciar que s’havia buidat i necessitava omplir-me, després de quatre temporades com a entrenador del Barça. En la mateixa conferència de premsa, Sandro Rosell va anunciar que Tito Vilanova el substituïria. Des d’aleshores, el club i el nu tècnic han negociat el contracte, que s’ha establert en dues temporades, fins el 30 de juny de 2014.

El Barça de Tito Vilanova començarà la temporada el 16 de juliol.

Notícies relacionades:

El mite de Pep Guardiola, un relat en divuit volums

Els moments més memorables del Barça de Guardiola

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any