L’organització juvenil basca Segi anuncia la dissolució

  • Després d'un debat intern 'profund i autocrític'

VilaWeb
Redacció
15.06.2012 - 09:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El moviment juvenil Segi, una de les organitzacions independentistes basques il·legalitzades per la justícia espanyola, ha anunciat la dissolució perquè considera que, en el nou temps polític, s’ha esgotat com a eina per afrontar els problemes d’Euskal Herria i la joventut. ‘El recorregut s’ha acabat perquè, amb errors i encerts, ja ha fet el que li tocava fer.’ Així ho han anunciat als diaris Gara i Berria els seus portaveus, Txomin Catalogne i Amaia Elixiri. La decisió s’ha adoptat arran d’un debat intern, ‘profund i autocrític’, de més d’un any.

L’últim acte nacional de Segi serà el 24 de juny a Itxasu (Lapurdi), per a posar damunt la taula el resultat del debat intern i per a acomiadar-se oficialment de la vida política després d’onze anys. En efecte, Segi es va fundar el 2001 com a successora de Jarrai, Gazteriak i Haika, també il·legalitzades per la justícia espanyola.  Amb tot, els portaveus afirmen que la joventut independentista continuarà la lluita: ‘Sempre ens hem sabut adaptar, i ara també l’encertarem. Segi s’ha acabat, però no ens n’anem a casa.’

L’anunci de la dissolució de Segi s’uneix a la d’Ekin, el mes d’octubre de 2011. I aquell mateix mes, ETA va anunciar ‘el cessament definitiu de l’activitat armada’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any