S’ha mort Oriol Ivern, fundador i president de la productora Cromosoma

  • Va rebre premis a l'obra produïda i el reconeixement a la trajectòria empresarial

VilaWeb
Redacció
13.06.2012 - 18:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El fundador i president de la productora Cromosoma, Oriol Ivern, s’ha mort als 66 anys. Ivern havia rebut els principals reconeixements nacionals per la tasca al capdavant d’una de les empreses audiovisuals amb més empenta del país. Amb la voluntat de realitzar sèries d’animació de qualitat pel públic infantil, l’any 1988 Ivern va fundar, juntament amb la seva esposa Eulàlia Cirera i un petit grup de persones, Cromosoma, S.A.

Un dels productes estrella, i el primer que va produir, va ser la sèrie de dibuixos animats Les Tres Bessones, a partir de l’obra de Roser Capdevila. D’aleshores ençà, la productora no ha parat de créixer fins a incorporar a la seva cartera de productes l’edició en línia i la producció de vídeojocs infantils.

L’any 2003, l’empresa va rebre el Premi Nacional de Televisió i, tres anys més tard, la Generalitat li va concedir la Medalla i Placa President Macià.

Entre les produccions més destacades, hi trobem el documental ‘Bicicleta, cullera, poma’, que retrata la vida de l’ex-president Pasqual Maragall i la seva relació amb la malaltia de l’Alzheimer.

La vetlla i l’enterrament d’Ivern seran demà dijous.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any