Antoni Pastor: ‘Esper que no m’expulsin, però no sé què pot passar’

  • Entrevista amb el diputat del PP i batlle de Manacor, que avui ha trencat la disciplina de vot en defensa del català

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Pere Cardús i Cardellach
12.06.2012 - 17:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat al parlament pel PP i batlle de Manacor, Antoni Pastor, ha trencat avui per primera vegada la disciplina de vot del seu grup parlamentari en la votació de les esmenes a la totalitat de la modificació de la llei de funció pública. El president Bauzá abandera una campanya d’atac a la llengua i a la identitat que ha rebut des de fa mesos la resposta constant d’alguns sectors del partit. Una de les veus que s’han fet sentir més contra la política lingüística de Bauzá ha estat la del batlle Pastor, a qui hem preguntat sobre les conseqüències de la seva acció.

–Per què heu trencat la disciplina de vot?
–Per jo, la llengua és una qüestió principal i molt personal. La llengua és un element d’identitat d’una terra i no pot ser posada en perill. Per això he votat amb la meva consciència, perquè això és més important que les indicacions que pugui fer el partit. La llengua i la identitat estan per damunt de la pertinença a una organització política.

–Què us han dit els companys del seu grup?
–No res. Tan bon punt s’ha acabat el ple he partit i no hi ha hagut temps per parlar amb ningú. Però tinc apreci per molts dels meus companys i la relació que tenim és bona.

–Heu rebut pressions prèvies a la votació?
–Tan sols aquest matí, abans de començar el ple, el secretari general del partit m’ha demanat de parlar per si es podia reconduir la situació. Li he dit que, si volien, podíem parlar després de la votació perquè la decisió era presa. A part d’això, no hi ha hagut res que no sigui el que tothom coneix.

–Bauzá us ha deixat fora de la direcció del partit després d’haver-ne estat vice-president. Us ho preneu com una represàlia?
–No. No crec que ho sigui. De fet, jo ja vaig expressar la meva voluntat de quedar-ne fora perquè crec que el president s’ha d’envoltar de la gent que li fa costat i amb qui té sintonia. I no és de cap manera el meu cas. Per tant, ja comptava en no repetir a la direcció del partit.

–Quan temps fa que no parleu amb Bauzá?
–Vam parlar tot just fa un mes a l’últim ple del parlament. Però és cert que no tenim gaire contacte. És normal.

–Podeu continuar en el PP després dels fets d’avui?
–No ho sé pas. Ara necessito reflexionar un poc i tenir temps per pensar tot el que està passant. No tinc cap decisió presa i ara caldrà meditar quina és la situació que s’obre amb el meu vot.

–Creieu que us expulsaran?
–Ja ho veurem. Jo esper que no, però no sé què pot passar. A mi em preocupa continuar treballant al parlament i a Manacor amb el compromís que no he abandonat mai amb la gent. I també em preocupa més saber com avançarà la comissió parlamentària que ara ha de debatre al parlament la modificació d’una llei molt important per la llengua i la identitat d’aquesta terra.

–Mantindreu l’escó i la batllia si us expulsen?
–Sincerament, ara mateix no m’ho plantejo tot això. Jo, el que he fet és defensar una llei que va ser presentada i impulsada per un president del meu partit i que va ser aprovada per unanimitat al meu parlament. No he fet res d’estrany. No em preocupa gens què pugui passar amb el meu futur polític. És important seguir què pot passar amb la nostra gent i la nostra llengua.

 

Més informació: Antoni Pastor: ‘El conflicte de la llengua dividirà el PP a les Illes’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any