Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  12.06.2012  11:26

Barroso revela que va haver de pressionar Rajoy perquè acceptés el rescat

El president espanyol va presumir diumenge d'haver pressionat perquè concedissin el préstec

Men?ame
 

El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha assegurat avui que va ser ell qui va convèncer el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que demanés a la UE un rescat de fins a 100.000 milions d'euros per la banca. Al contrari del que va dir Rajoy diumenge, presumint d'haver estat ell qui va pressionar, Barroso ha recordat que el president espanyol era reticent al rescat.

'La nostra posició en la Comissió era, ja quan vaig parlar amb ell la setmana passada, que un programa (de rescat) era necessari i que interessava tant a Espanya com a l'eurozona prendre una decisió', ha declarat Barroso en una entrevista al diari britànic Financial Times.

Rajoy va nega que s'hagués vist pressionat per altres països europeus per sotmetre a Espanya a un rescat financer. 'A mi ningú no m'ha pressionat, el que he pressionat he estat jo perquè volia una línia de crèdit', ha postil·lat.

Favorable a una unió bancària

En l'entrevista, Barroso ha defensat la posada en marxa a la UE a partir de l'any que ve d'una unió bancària en què les grans entitats quedin subjectes a un supervisor europeu únic. El pla inclou també un sistema europeu de garantia de dipòsits i un fons de liquidació prefinançat per la banca per gestionar fallides.


Informació relacionada:

L'euro s'ha de salvar en menys de tres mesos, segons Lagarde

Com el rescat pot afectar el mercat immobiliari?