El govern de Rajoy fa el ridícul amb Uganda, el futbol i les bombolles de Báñez

  • La xarxa s'esvera amb la imatge del govern espanyol en ple rescat

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.06.2012 - 19:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La imatge del govern espanyol en les hores i els dies posteriors a l’anunci del rescat bancari no ha quedat gaire ben parada. El president espanyol, Mariano Rajoy, va tardar a comparèixer (primer ho va fer el ministre De Guindos, perquè ell, i no Rajoy, és membre de l’Eurogrup), i, quan ho va fer, va treure pit presentant el rescat com una victòria. La gravetat de la situació no li va impedir d’anar a veure el partit de la selecció espanyola ahir al vespre a l’Eurocopa, perquè ‘la situació s’havia resolt’. La fotografia de Rajoy cridant el gol de Cesc, quan tot l’estat es pregunta què passarà amb l’economia, ha fet la volta el món.

Les patinades de Báñez

Just en el moment que compareixia Rajoy, un piulet de la ministra de Treball, Fátima Báñez, va esverar la xarxa: ‘He aconseguit 5.390 punts en el Bubble Shooter Adventures! Ho pots millorar?’ Aquest missatge apareix normalment de manera automàtica després d’haver jugat a aquesta popular l’aplicació de rebentar bombolles. El Twitter en va anar ple, i Báñez va esborrar el tuit, per més que ja corrien centenars de captures de pantalla. Finalment, va haver de disculpar-se, per Twitter també, dient que aquell piulet no pertanyia ni a la ministra ni al seu equip, i atribuint-lo a una entremaliadura infantil.

Báñez també va ser motiu de polèmica la setmana passada, quan, tres dies abans del rescat, va demanar a la verge del Rocío que ajudés Espanya a sortir de la crisi.


‘Espanya no és Uganda

I un nou capítol que ha ridiculitzat el govern de Rajoy ha arribat avui. És el suposat SMS que el president espanyol va enviar al ministre De Guindos dissabte, poc abans de la reunió de l’Eurogrup, segons el diari El Mundo. ‘Aguanta, som la quarta potència. Espanya no és Uganda’.

Arran d’aquest comentari, l’etiqueta #EspañanoesUganda ha estat trending topic, i ha motivat molts comentaris. Un dels quals de l’economista Xavier Sala i Martín, que ha piulat: ‘Des del 2008, el creixement mitjà d’Espanya=-2,5% (negatiu 2,5%!!!). Uganda=+17%. Rajoy té raó: Espanya no és Uganda’.

Editorial de Vicent Partal: L’orgull ferit del govern espanyol

El rescat perilla si Espanya no fa més ajustos

El resultat del rescat: la borsa cau i la prima de risc es dispara

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any