El resultat del rescat: la borsa cau i la prima de risc es dispara

  • La borsa espanyola acaba la sessió amb números vermells, i la prima de risc puja fins a 520 punts

VilaWeb
Redacció
11.06.2012 - 18:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El comissari d’Afers Econòmics i Monetaris europeu, Olli Rehn, va dir ahir que el rescat europeu era un senyal molt clar als mercats. Però l’efecte d’aquesta intervenció anunciada el cap de setmana no han tingut efecte ni un dia. Malgrat un començament de la jornada amb eufòria compradora, i amb l’Ibex pujant un 5%, els inversors han tornat a dubtar i el selectiu espanyol ha tancat amb un 0,5% de pèrdues. A més, la prima de risc s’ha disparat de nou, i ha tancat a 520 punts. D’aquesta manera, la rendibilitat a deu anys és del 6,5%

L’anunci de rescat de la banca espanyola s’ha fet aquest cap de setmana perquè els neguits no s’encomanessin als mercats, que aquestes últimes setmanes han demostrat molta desconfiança respecte al deute espanyol. Avui, doncs, hi havia expectació per a saber la reacció dels mercats, i aquests no han reaccionat pas de la millor manera esperada.

Rehn volia que es veiés que l’eurozona està disposada a prendre accions decisives ‘per a calmar les turbulències i evitar el contagi’. En el cas espanyol avui no ha estat així.


Informació relacionada:

El rescat perilla si Espanya no fa més ajustos

A qui afectarà, i com, la intervenció d’Espanya?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any