Les campanes de 170 esglésies sonaran en homenatge a Verdaguer

  • El dia que fa 110 anys de la mort del poeta un grup de personalitats organitzen 'Dia de la memòria' en record dels qui han defensat la llengua catalana

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.06.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les campanes de tres catedrals i cent setanta esglésies, monestirs i ajuntaments de tot Catalunya sonaran a les set i a les vuit del vespre d’avui, durant tres minuts, en record dels qui han defensat la llengua catalana, el dia que se celebra el 110è aniversari de la mort del poeta mossèn Cinto Verdaguer. La iniciativa ‘Dia de la Memòria‘, promoguda per una comissió ciutadana formada per personalitats d’Osona, el Ripollès, la Garrotxa i la Cerdanya, i amb el suport d’Òmnium Cultural, vol que l’esdeveniment es converteixi en una cita anual.

A partir de les set del vespre sonaran alhora les campanes de les catedrals de Tarragona, Vic (la repicada es farà a les vuit), Sant Feliu de Llobregat, la Seu de Manresa, Santa María de Ripoll, Santa María de Cervera i l’Assumpció de María, de les Borges Blanques, i fins a cent setanta esglésies repartides per tot Catalunya i Andorra (la llista). Coincidint amb el repic de campanes, en algunes localitats hi haurà activitats al peu dels campanars: cors i corals interpretaran el ‘Cant de la Senyera’ i d’altres.

A més, s’han editat 70.000 exemplars d’un opuscle amb poemes de Verdaguer, amb la intenció que sigui repartit als alumnes de les escoles dels pobles i ciutats participants.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any