Mestres i professors/es s’organitzen en una primera Assemblea conjunta

  • Les mobilitzacions i actes de mestres, professor/es i alumnat de Sabadell es repeteixen davant els constants atacs -sota el nom de retallades- que s’estan impulsant des del Govern Central i de la Generalitat.

VilaWeb
VilaWeb
Marta Puigdellívol
08.06.2012 - 09:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest dijous s’ha celebrat l’Assemblea de Mestres i Professors/es de Sabadell. Aquesta s’ha realitzat al centre Pau Casals i ha aplegat un total de 45 mestres i 3 enllaços sindicals (CGT, CCOO i UTSEC) amb l’objectiu de posar en comú les diferents visions que el col·lectiu percep arrel de la situació actual, així com també posar damunt la taula diverses propostes per tal de poder plantejar respostes i accions comunes. El col·lectiu de mestres de l’escola Pública de Sabadell alerta sobre l’augment de la demanda d’inscripcions a les escoles concertades.

Aquesta no és la primera mobilització que es produeix a Sabadell davant les mesures de desmantellament de l’escola pública que el govern català i espanyol, està aplicant sota l’eufemisme de retallades. Però sí, la primera Assemblea de mestres que es realitza en l’àmbit de la ciutat de Sabadell.

Suma d’esforços

El principal objectiu d’aquesta és aconseguir sumar esforços per tal d’avançar en la defensa de la qualitat de l’ensenyament públic. El col·lectiu ha remarcat la importància de comunicar a les famílies, de forma efectiva i directa, quins efectes produiran a la qualitat educativa dels centres, les noves mesures en matèria d’educació aprovades pel govern. I és que asseguren que aquestes, faran pal·lesa de la seva cruesa al llarg del pròxim curs lectiu. Per aquest motiu, malgrat no descartin properes mobilitzacions immediates, aposten per coordinar-se i organitzar-se conjuntament, a través dels diferents claustres per tal d’afrontar el pròxim curs amb més unitat i força.

Organització pels drets laborals

El col·lectiu de mestres i professors/es que ha patit al llarg dels últims anys un clar retrocés en matèria de drets laborals, també aposta per organitzar-se en la defensa dels seus drets com a treballadors i treballadores; convençuts que són un col·lectiu fort i amb responsabilitat social, entenen que la seva lluita és també imprescindible per assegurar als seus actuals i futurs col·legues –en gran part interins que l’any vinent restaran a l’atur- els drets laborals que els hi pertoquen.

Per aquest motiu animen a tothom vinculat a l’ensenyament a assistir a la pròxima Assemblea que tindrà lloc el proper dijous 14 de juny a les 17:30h. S’enviarà una convocatòria a totes les Escoles i Instituts de Sabadell indicant el centre en el qual es durà a terme.

Setmana de mobilitzacions

D’altra banda, la passada nit de dimecres, els membres de l’Assemblea de d’Institut Ribot i Serra, es van tancar a d’Institut juntament amb estudiants de l’Assemblea Pau Vila i de l’IES Sabadell com a protesta i mostra de rebuig enfront les retallades i amb l’objectiu d’organitzar futures mobilitzacions. Les assemblees van rebre el suport d’una part del professorat i han enunciat que estan treballant per a una coordinació intercentres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any