Jocs Populi: Divinare

  • L'Oriol Comas ens presenta un joc per als endevinaires dels pensaments d’altri

VilaWeb
Redacció
08.06.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Illuminati’ és un joc pensat per als qui senten debilitat per a la sàtira corrosiva i les situacions de caos. Els Illuminati, o il·luminats de Baviera, era un grup de conspiradors del segle XVIII que volia conquerir el món. El joc n’agafa el nom i també l’objectiu: els jugadors, per mitjà de cartes que representen tot de grups de poder que hi ha al món (classificats al seu torn en progressistes, conservadors, governamentals, comunistes, convencionals, pacifistes, violents, criminals…) han de conspirar i acabar dominant el món.

Divinare és un joc de cartes per a gent observadora i que sap endevinar què pensen els altres. Consisteix a endevinar quantes cartes es jugaran al final de la partida. El joc consta de trenta-sis cartes de colors i números diversos; d’aquestes, se’n separen dotze, de manera que el jugador no sap pas quines s’han repartit entre els jugadors, sinó que ha de deduir-ho de les que li han tocat i de les que juga cada participant a cada torn. Els jugadors poden passar-se cartes per tenir més oportunitats d’encertar les que es jugaran al final.

Divinare ha estat ideat per Brett Gilbert enguany mateix. És un joc de cartes molt simple per a dos, tres o quatre jugadors a partir de dotze anys, que puguin destinar una mitja horeta a fer una partida. Ha estat editat per Asmodée, que el ven a un preu aproximat de 25 euros.

És el nou capítol de Jocs Populi, presentat per l’Oriol Comas.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any