Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  07.06.2012  06:00

Rescat bancari imminent de 80.000 milions per a Espanya, segons el Financial Times

Consistiria en una intervenció europea 'limitada' · No seria tan dràstica com les de Grècia i Portugal

Men?ame
 

El rescat europeu de la banca espanyola sembla imminent, si hem de fer cas dels moviments i reunions dels ministres d'economia i finances europeus aquests últims dies. Segons el diari Financial Times, les autoritats europees ponderen la possibilitat de concedir a Espanya una ajut de 80.000 milions d'euros per a sanejar el sector bancari. El programa de rescat sembla que es limitaria al sector banca i que imposaria 'condicions molt limitades' al govern de Rajoy.

'Uns alts directius del sector bancari espanyol han parlat d'una xifra de 40.000 milions d'euros, però les autoritats de la Unió Europea estudien uns plans que doblen, pel cap baix, aquesta quantitat', detalla el diari.

El rescat sembla que es diferenciaria dels de Grècia, Portugal i Irlanda per facilitar que un govern espanyol rebec accepti l'ajuda internacional. Concretament, el sistema de vigilància que s'aplicaria no seria tan ingerent, perquè a principi d'any el govern espanyol ja va adoptar mesures d'austeritat més o menys semblants a les dels tres països rescatats.

'Hi pot haver maneres de recapitalitzar els bancs millors que no la d'aplicar un programa complet, sobretot perquè el govern espanyol fa les coses que calen en termes estructurals', diu una font comunitària esmentada pel diari.

Ara, la normativa europea del fons de rescat temporal i permanent no permet d'injectar diners directament a la banca; d'aquí ve que una de les opcions estudiades sigui de concedir l'ajuda directament al Fons de Restructuració Ordenada Bancària (FROB).

Més informació: La Comissió vol que els accionistes paguin els rescats bancaris