Manuel Castells, premi Holberg per la seva contribució a la sociologia

VilaWeb
Redacció
06.06.2012 - 18:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El catedràtic i director de l’Internet Interdisciplinary Institute de la UOC, Manuel Castells, ha rebut avui el premi internacional Holberg 2012, en reconeixement als seus treballs, que ‘han format la nostra manera d’entendre la dinàmica política en les economies urbanes i globals de la societat de la xarxa’.

El jurat destaca que el treball del sociòleg ha donat llum ‘a les estructures de poder que hi ha sota les revolucions tecnològiques dels nostres temps i sobre les seves conseqüències’ i que ‘ha contribuït a entendre com els moviments socials i polítics s`han desenvolupat amb les noves tecnologies de la informació. De fet, el jurat considera que el seu últim llibre ‘Comunicació i poder’ és una contribució essencial a una nova comprensió de la política.

El premi internacional a la memòria de Holberg fou creat pel Parlament de Noruega amb la intenció de cobrir la manca del premi Nobel en les àrees de ciències socials, art, humanitats, dret i teologia. És concedit anualment per un jurat acadèmic internacional i és dotat amb 570.000 euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any