Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  06.06.2012  16:40

S'ha mort l'escriptor Ray Bradbury

Autor de clàssics de la literatura de ciència ficció com 'Fahrenheit 451' i 'Cròniques marcianes'

Men?ame
 

L'escriptor nord-americà Ray Bradbury s'ha mort avui a Los Angeles als 91 anys. Autor d'històries curtes i assaigs, dramaturg, guionista i poeta, Bradbury va escriure els clàssics de ciència ficció 'Fahrenheit 451', una mordaç acusació a la censura realitzada en un món futur en què la paraula escrita està prohibida, i 'Cròniques marcianes', que descriu els primers intents de la Terra de conquerir i colonitzar Mart, i les conseqüències inesperades.

El Grup 62 té els drets de 'Fahrenheit 451' en català. El 2008 va publicar la novel·la Edicions Proa. Edicions posteriors del grup les trobem a Educaula, destinada a les escoles, i el 2010 es va publicar en edició de butxaca a LaButxaca. 'Cròniques marcianes' (2006) també es troba a Proa, així com 'Més ràpid que l'ull' (1997).

Una manera de mesurar la popularitat de Ray Bradbury és l'allau de missatges que es van produint al Twitter, des de poca estona després de coneixer-se la seva mort:  Ray Bradbury i 'Fahrenheit 451' són 'trending topic' mundials.