Solidaritat denuncia multes al #novullpagar per fer sonar el clàxon

  • Un conductor ha estat denunciat per aquest motiu en la convocatòria popular de l'1 de maig al peatge de les Fonts

VilaWeb
Redacció
06.06.2012 - 08:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Solidaritat Catalana per la Independència avisa que el Servei Català de Trànsit ha tramitat com a mínim una multa a un conductor que no va pagar el peatge per fer sonar el clàxon durant una de les convocatòries populars que s’han fet; va ser l’1 de maig passat al migdia, a quarts d’una al peatge de les Fonts de la C-16, en la protesta massiva del #novullpagar, quan els mossos d’esquadra van prendre nota de la matrícula del vehicle i van presentar la denúncia al SCT.

El motiu de la sanció és, segons la notificació rebuda pel conductor, haver infringit l’article 110.1 del reglament de circulació: ‘Utilitzar els senyals acústics sense motiu’. L’import de la sanció és de 80 euros.

Segons Solidaritat, el departament d’Interior coacciona els mossos perquè ‘multin com sigui’ els conductors que no paguen el peatge; i recorda que el Sindicat de Policies de Catalunya va denunciar fa pocs dies que hi havia coaccions perquè augmentessin les denúncies de trànsit.

Aquesta formacions just ahir va presentar una denúncia a la fiscalia contra el conseller d’Interior Felip Puig, el director del Servei Català de Trànsit (SCT) Joan Aregio i la cap del Servei Territorial de Trànsit de Barcelona M. Assumpció Gil i Yubero. Els acusen de coaccions i prevaricació per les multes del #novullpagar.

Els conductors que no han pagat peatges en la campanya #novullpagar han començat a rebre les multes a casa, per la infracció de l’article 153 del reglament de circulació.

En aquest document us explicàvem Com es poden recórrer les multes pel #novullpagar?

Notícia relacionada: Abertis té ‘instruccions específiques’ de denunciar les matrícules

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any