El Tomb del Poble canvia de sentit

  • S'obren les inscripcions per al Concurs de Foguerons fins el divendres 15 de juny

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.06.2012 - 19:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb la voluntat que el Tomb guanyi agilitat, s’iniciarà pels carrers que fins ara congregaven menys espectadors, de manera que l’acte vagi in crescendo. Segons l’Ajuntament aquesta mesura, afegida a l’avançament de mitja hora de l’inici de l’activitat, es fa amb la voluntat que guanyi agilitat i pot ser clau perquè no s’acabi tant tard com en la darrera edició, quan es va solapar el Tomb amb l’inici dels actes nocturns.

Tot i que ja va mesos que s’hi treballava, ha estat ara que la Taula d’organització de la Festa Major de Sant Joan de Valls, en què està representat el Seguici Cerimonial i les colles dels Xiquets de Valls, juntament amb l’Ajuntament i la parròquia de Sant Joan Baptista, ha acordat invertir el sentit del Tomb del Poble, seguint l’experiència dels actes itinerants de les darreres Festes Decennals tant per a l’anunci de la baixada de la Mare de Déu del cambril com per al del seu retorn.

Amb la voluntat que el Tomb guanyi agilitat, s’iniciarà pels carrers que fins ara congregaven menys espectadors, de manera que l’acte vagi in crescendo. Aquesta mesura, afegida a l’avançament de mitja hora de l’inici de l’activitat, pot ser clau perquè no s’acabi tant tard com en la darrera edició, quan es va solapar el Tomb amb l’inici dels actes nocturns.

L’itinerari final serà, doncs: plaça del Blat, carrer Major, carrer Carnisseria, Plaça de les Garrofes, Costa del Puntarró, carrer de la Fusta, carrer dels Metges, Plaça de les Escudelles, carrer Santa Úrsula, carrer Sant Sebastià, carrer Sant Antoni, plaça de la Zeta, carrer d’en Bosc, El Pati, carrer de la Cort i Plaça del Blat.

Concurs de foguerons

Així mateix, és tradicional que la Nit de Sant Joan s’encenguin fogueres i foguerons. Aquelles que ho desitgin podran participar al Concurs 2012. Només caldrà inscriure’s abans del proper divendres 15 de juny, a l’Ajuntament. Els premis seran de 150 i 100€, que atorgarà un jurat integrat per cinc persones: dues del món de l’art, una del món de la cultura popular, una de l’organització i una de la Federació d’Associacions de Veïns.

Descarrega les bases del concurs de fogueres en format PDF

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any