Solidaritat denuncia Felip Puig per les multes del #novullpagar

  • L'acusen de coaccions i de prevaricació per les notificacions de sanció als conductors que no paguen el peatge

VilaWeb
Redacció
05.06.2012 - 13:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els diputats de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) Uriel Bertran, Alfons López Tena i Toni Strubell s’han personat aquest matí a la Fiscalia Superior de Catalunya per denunciar el conseller d’Interior Felip Puig, el director del Servei Català de Trànsit (SCT) Joan Aregio i la cap del Servei Territorial de Trànsit de Barcelona M. Assumpció Gil i Yubero. Els acusen de coaccions i prevaricació per les multes del #novullpagar.

Les denúncies, les ha presentades diputat Uriel Bertran a títol personal, com a persona afectada, per dos requeriments que ha rebut per part del SCT. Considera que aquests requeriments vulneren uns quants articles de la llei 26/2010 de règim jurídic de les administracions públiques i de la llei sobre Trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat vial i que ‘pretenen objectius diferents als propis d’un procediment administratiu sancionador’.

Solidaritat entén que els responsables polítics del departament d’Interior i dels funcionaris del SCT poden cometre un delicte de coaccions i un altre de prevaricació administrativa dels funcionaris públics.

Uriel Bertran ha defensat a les portes de la fiscalia que ‘el conseller Puig estava a bastament informat de que la seva actuació no s’ajustava a Dret tal i com l’han advertit diverses vegades els mossos d’esquadra, que s’han negat a imposar aquestes multes il·legals i per això demanem a la fiscalia que faci les actuacions necessàries per defensar els interessos generals’. Per la seva banda, Alfons López Tena ha denunciat que ‘Felip Puig s’ha convertit en el cobrador del frac de l’empresa privada Abertis’ i ha defensat que ‘els poders públics no es poden posar al servei d’una empresa privada’.

Solidaritat anima els conductors que han rebut el requeriment a interposar denúncia a la fiscalia amb aquest el model (pdf)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any