Albiol continuarà ‘amargant’ els gitanos romanesos perquè se’n vagin de la ciutat

  • La jutgessa arxiva la denúncia pels pamflets repartits el 2010 · No hi aprecia delicte d'incitació a l'odi i de discriminació

VilaWeb
Redacció
05.06.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle de Badalona, Xavier García Albiol (PP), manté el discurs racista. Ahir, poques hores després de saber que s’havia arxivat la querella contra ell, va reblar: ‘El comportament incívic dels romanesos d’ètnia gitana que viuen a la ciutat vulnera el dret que tenen com a persones els veïns dels barris de Llefià, la Salut, Sant Crist, Sant Roc, Artigues o el Remei.’

La titular del jutjat d’instrucció número 2 de Badalona va arxivar ahir la querella criminal contra Albiol, pel repartiment d’uns pamflets electorals, l’abril de 2010, acompanyat de la presidenta del PP català, Alicia Sánchez Camacho, que associaven els gitanos romanesos amb la inseguretat i la delinqüència del municipi.

La jutgessa va sobreseure provisionalment la causa perquè no havia trobat delicte d’incitació a l’odi i de discriminació  en els pamflets repartits per Albiol.

Albiol va ser denunciat fa dos anys per la fiscalia especial de delictes d’odi i de discriminació i per SOS Racisme. El jutjat ja va arxivar la causa aleshores, però l’Audiència de Barcelona va ordenar que es tornés a obrir.

Ahir Albiol va dir que la interlocutòria donava ‘llum i esperança’ als veïns i que l’animava a continuar ‘amargant’ els gitanos romanesos perquè deixin de la ciutat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any