Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  02.06.2012  10:06

'L'enemic dels estudiants valencians' és ascendit a la màxima categoria de la policia espanyola

Antonio Moreno, fins ara cap superior de la policia al País Valencià, ha estat nomenat comissari principal

Men?ame
 

El cap superior de la policia espanyola al País Valencià, Antonio Moreno, ha estat ascendit a la categoria de comissari principal, la màxima dins de la policia. Moreno és el comandament policíac que va titllar d'enemics els estudiants valencians que es manifestaren durant el mes de febrer a València, arran de les protestes a l'Institut Lluís Vives, en l'anomenada primavera valenciana. Une sprotestes on la policia va carregar amb molta duresa contra els xiquets.

Segons la nota informativa de la policia, Moreno 'ha superat els processos selectius i els cursos de formació corresponents'.

L'ascens de Moreno arriba un mes després de la seva sol·licitud de trasllat a l'estranger.

Després d'una primera tanda de les brutals càrregues contra els estudiants el passat febrer, Moreno va declarar que els agents s'havien vist obligats a fer ús de la força per 'l'agressivitat' dels manifestants, i no va voler revelar el nombre d'agents que intervenien en les protestes. No ho va dir perquè 'no és prudent des del punt de vista de la tàctica i la força policíaca que jo diga a l'enemic quines són les meues forces i les meues debilitats'.

Les crítiques a l'actuació de la policia espanyola van forçar fins i tot la compareixença al congrés del ministre de l'Interior, que si bé en un primer moment va considerar poc afortunades les paraules de Moreno, va defensar l'actuació dels agents i la gestió de la delegada del govern espantol, Paula Sánchez de León.

Notícies relacionades:

Vesprada de violència policíaca al centre de València

'Intentàvem escapar, però no podíem'

La violència contra els estudiants a València, a The New York Times

Testimoni de Mònica Oltra: 'Ha vingut un agent i m'ha pegat unes quantes puntellades'

Vicent Partal:  Per què tanta violència a València?