Jocs Populi: PatimPatamPatum

  • L'Oriol Comas ens presenta un joc sobre la Patum de Berga, patrimoni de la humanitat

VilaWeb
Redacció
01.06.2012 - 11:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Illuminati’ és un joc pensat per als qui senten debilitat per a la sàtira corrosiva i les situacions de caos. Els Illuminati, o il·luminats de Baviera, era un grup de conspiradors del segle XVIII que volia conquerir el món. El joc n’agafa el nom i també l’objectiu: els jugadors, per mitjà de cartes que representen tot de grups de poder que hi ha al món (classificats al seu torn en progressistes, conservadors, governamentals, comunistes, convencionals, pacifistes, violents, criminals…) han de conspirar i acabar dominant el món.

Marià Pitarque i Marc Figueras són els creadors del joc de taula ‘PatimPatamPatum’, un joc sobre la Patum de Berga i que recull bona part de la màgia d’aquesta festa, patrimoni de la humanitat. Un gran tauler representa la vila berguedana, amb carrers formats per caselles i les places principals que els jugadors hauran d’ocupar per fer-hi els salts.

Aquest joc es juga amb cartes; algunes duen números i altres contenen personatges de les comparses i diverses figures de la patum. L’objectiu és ocupar les millors places (cadascuna té una puntuació) amb els nostres patumaires. Cada jugador porta una comparsa i ha d’avançar per les caselles en tres rondes. Per avançar, farà servir les cartes. Però a les places no hi cap tothom, per això els jugadors hauran de fer fora els altres per poder-les ocupar. Qui sumi més punts ocupant les places, guanya.

És el nou capítol de Jocs Populi, presentat per l’Oriol Comas.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any