Amadeu Corbera, detingut a Bunyola: ‘La guàrdia civil ens va humiliar, insultar, vexar’

  • Explica la seva versió dels fets i escriu una carta d'agraïment pels suports rebuts

VilaWeb
Redacció
31.05.2012 - 17:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Del que més orgullosos podem estar és que aguantàrem, que no ens varen enfonsar, que no ens varen tancar la dignitat’. Ho escriu Amadeu Corbera, un dels joves detinguts dilluns a Bunyola, en una carta (pdf) penjada al seu bloc, on ha volgut donar les gràcies pels suports rebuts i explicar com van anar els fet. ‘La repressió s’ha desfermat, ens criminalitzen per ser mallorquins. Ara ja, més que mai, guanyar és una necessitat’.

Escriu Amadeu Corbera que dilluns passat, en la protesta contra el president José Ramón Bauzá, es va ‘sentir orgullós de ser bunyolí’, que Bunyola era una festa: ‘L’esperàvem, al president, però sobretot, ens retrobàrem, a nosaltres mateixos, als bunyolins, com a poble alegre, unit i combatiu, com deia el poeta, després d’anys, crec jo, de romandre en una espècie de son dolça i profunda que ens tenia com a apagats’.

Corbera relata com ell i els tres altres nois que posteriorment serien detinguts van acompanyar un grup d’al·lots a protestar contra la presència de la Guàrdia Civil i com, en un moment donat, els agents van dirigir-se cap a ells i se’ls van emportar. ‘Gens de violència, gens de confrontació, cap insult, ni amenaça, ni burla de la Guàrdia Civil en cap moment per part de cap manifestant. Els únics violents foren els agents de la Guàrdia Civil’. I atribueix les detencions a les ‘ganes revengistes’ d’humiliar-los, ‘per joves i per mallorquins’. ‘Ens humiliaren, ens insultaren, ens vexaren: la Guàrdia Civil ha de millorar molt el seu tracte amb els clients.’

‘Ens dugueren als calabossos per enfonsar-nos –continua– perquè ens volien veure plorar, per humiliar-nos fins a l’extrem de degradar-nos. No hi havia cap necessitat de dur-nos-hi, era només per fotre, igual que fer-nos anar sempre engrillonats fora de les cel·les. Allà hi érem només nosaltres, quatre joves mallorquins, que no havíem fet res ni havíem tengut intenció de fer-ho’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any